Szeptember 11. emlékére
2012/08/16 08:00
906 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A véres szeptember 11-i terrortámadások 11. évfordulójára a National Geographic Channel három vadonatúj dokumentumfilmmel hajt fejet az áldozatok emléke előtt. Miként látták az eseményeket az összeomló Világkereskedelmi Központ túlélőit mentő tűzoltók? És azok a légiutasok és pilóták, akik az eltérített repülőgépeken ültek, s ma már csak utolsó hangüzeneteik ill. toronnyal folytatott rögzített beszélgetéseik által vehetnek részt a filmben? És mi motiválta azt a szélhámos nőt, aki sokáig a déli torony egyik kalandos sorsú túlélőjének adta ki magát – de utóbb kiderült róla, hogy a World Trade Centernek a közelében se volt a tragédia idején...?? Idézze fel a szörnyű nap eseményeit három szokatlan szemszögből!

A szeptember 11-én a sérültek és az épületekben rekedtek mentését végző tűzoltók hazájukban ünnepelt nemzeti hősökké váltak, ám sokan közülük hatalmas árat fizettek ezért: egy részük soha nem tért vissza a füstölgő romok mélyéről, mások pedig súlyos sérüléseket szereztek.

A Szeptember 11-e tűzoltói című filmben New York-i lánglovagok vallanak a terrortámadások borzalmas napjáról, és arról, hogy hogy vannak, mi történt velük azóta.

A 9/11: Hangok az égből című műsor a tragédiát megelőző utolsó percek történéseit rekonstruálja, méghozzá a lehető leghitelesebb forrásból: többek közt a repülőgépes áldozatok utolsó hangüzenetei, a légiirányítók és a pilóták rögzített beszélgetései, valamint túlélőkkel készült, eddig még soha be nem mutatott interjúk segítségével.

Ismerje meg a 11 évvel ezelőtti tragikus nap eseményeit égi szemszögből, részben azok elbeszélésében, akik már nem lehetnek közöttünk! Tania Head sokáig az egyik legaktívabb túlélője volt a szeptember 11-i eseményeknek: a vele készült interjúkban nemcsak hogy részletesen elbeszélte a déli pokol tornyát és megmenekülése csodálatos történetét, de idővel még a Világkereskedelmi Központ Túlélőinek Szövetsége elnökévé is megválaszolták. Az ilyen módon országszerte ismertté és elismertté vált nő megítélése azonban egy csapásra megváltozott, amikor kiderült, hogy a tragédia napján nem is tartózkodott a déli toronyban, s hogy a története teljes egészében a fantázia szülötte... De akkor ki ez a nő?? Ezt igyekszik kideríteni a Nat Geo A nő, aki ott se volt című lélektani thrillere.

Bemutatók

  • 9/11: Hangok az égből – 2012. szeptember 7-én, pénteken este 8-kor
  • A nő, aki ott se volt – 2012. szeptember 7-én, pénteken este 9-kor
  • Szeptember 11-e tűzoltói – 2012. szeptember 9-én, pénteken este 8-kor

Csoportot ajánlunk

Kapcsolódó linkek

hg.hu Online magazin az építészet, design és környezetkultúra témakörében.
MANDA - Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet honlapja Filmhírek, ajánlók, plakátok, fotók, programok, archívum.
Kreatív Művészet Kreatív ötletek, fotók, videók minden témában a dekorációtól a street artig.
Művész-világ.hu Hasznos információk, érdekességek a film, a színház, a zene, a tánc, az irodalom és a képzőművészet témakörében.
Napvilág.net Kulturális hírportál és online magazin.