Pályázattal szépülhet az iskola
2012/11/12 08:00
1482 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Nagyméretű, közösségi teret díszítő festmények, szobrok vagy egyéb műalkotások létrehozását támogató pályázatot hirdet a Mapei Kft.

mapei2

A támogatásra alapfokú oktatási és bentlakásos szociális közintézmények és vezetőik pályázhatnak. A kiírás célja, hogy az ott dolgozók a gyerekekkel összefogva egyedibbé és szebbé varázsolhassák intézményüket. A pályázat díja az intézmény profiljához kapcsolódó egyedi művészeti alkotás létrehozása és a kivitelezés teljes költsége. A mű közösségi alkotásként készül el Rátonyi Kinga és Neil Wolstenholme képzőművészek tervei alapján az alkotók, a Mapei Kft. és a nyertes intézmény önkénteseinek munkájával.

A kivitelezésbe természetesen a diákok mellett a szülők is részt vehetnek, hogy így valósuljon meg a „community art”, azaz közösségi művészet. Ezen elv mentén készült el korábban a híres „AZ-ILLYÉS-KÖRFORGALOM” Budaörsön, melynek elkészítésében több mint háromszázan vettek részt. A nyertes intézményben 2013 februárjában készül majd el az egyedi műalkotás. Mivel közösségi alkotásról van szó, így a művekről is közönségszavazat útján döntenek. A pályázatokat megtekinteni és szavazni majd a Mapei Kft. Facebook oldalán lehet.

További információ a Mapei honlapján és Facebook oldalán található, valamint információ kérhető a socialmedia@mapei.hu címre írt levélben.

A pályázat benyújtási határideje 2012. december 2.

Csoportot ajánlunk

Kapcsolódó linkek

hg.hu Online magazin az építészet, design és környezetkultúra témakörében.
MANDA - Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet honlapja Filmhírek, ajánlók, plakátok, fotók, programok, archívum.
Kreatív Művészet Kreatív ötletek, fotók, videók minden témában a dekorációtól a street artig.
Művész-világ.hu Hasznos információk, érdekességek a film, a színház, a zene, a tánc, az irodalom és a képzőművészet témakörében.
Napvilág.net Kulturális hírportál és online magazin.