Tantermi Színházi Szemle 2012
2012/04/24 00:00
1812 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

2012. május 3., 4., 5-én kerül megrendezésre a második Tantermi Színházi Szemle. A húsz előadás közül szakmai zsűri választja ki a legígéretesebb alkotókat, akik lehetőséget kapnak előadásuk újbóli bemutatására. Az eseménynek a Mu Színház és a Lágymányosi Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium ad otthont.

tantermiszemle_520

A FÜGE Produkció, a Polgár Krisztina Emlékalap megbízásából a tavalyi Tantermi Színházi Szemle sikere után idén is pályázatot írt ki olyan előadások támogatására, amelyek alkalmasak arra, hogy iskolai közegben szólítsák meg a középiskolás diákokat.

A pályázat során előnyt élveztek azok a független színházi területen működő alkotók, akik lehetőleg vidéken és hátrányos helyzetű közösségekbe hozzák létre projektjüket, mely kis költségvetésű, utaztatható programot jelent. Fontos továbbá, hogy a színházi előadások létrehozásakor külső szakembert illetve drámapedagógust is bevonjanak az alkotó folyamatba.

A szemle alkalmat teremt arra, hogy ennek a Magyarországon egyelőre kevéssé ismert színházi irányzatnak legjelesebbjei bemutatkozhassanak a szélesebb nyilvánosság előtt, és a kuratórium által kiemelkedő minőségűnek ítélt produkciók a PKEA jóvoltából összesen 20 millió forintos támogatásban részesüljenek.

2012. május 3., 4., 5-én kerül majd sor a háromnapos Tantermi Színházi Szemlére, amikor a 136 beérkezett pályázatból azt a 20 előadást láthatja a közönség, melyet a zsűri alkalmasnak tart a megmérettetésre. A Szemlén dől majd el, hogy melyek azok a pályázók, akik támogatásban részesülnek, hogy előadásukat minél több iskolába eljuttassák.

A Szemle helyszíne a Mu Színház és a szomszédságában található Lágymányosi Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium.

A szemle programjában többek között az alábbi formációk előadásaival, foglalkozásaival, prezentációival találkozhatnak az érdeklődők: Nézőművészeti Kft., Szputnyik Hajózási Társaság, Krétakör, Kerekasztal Társulás, Összpróba, Nyitott Kör, Utcaszínház, Manna, Káva, Maladype Színház, Szabad Kurzus, Szkéné Színház, Soltis Lajos Színház.

A pályázatokat szakmai kuratórium bírálta el: Zsótér Sándor (rendező, tanár), Kaposi László(drámapedagógus), V. Sárközi Angéla (tanár, Kaposvár), Deme László (színikritikus).

Részletes program itt.

Részletse információk az előadásokról itt.

Információ és jegyrendelés: info@fugeprodukcio.hu; +36-30-932-5650

(Fotó forrás: est.hu)

Mu Színház
Cím: 1117 Budapest, Kőrösy J. u. 17.
Lágymányosi Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium
Cím: 1117. Budapest, Baranyai utca 16-18.

Kapcsolódó linkek

Europeana Európa digitális archívuma
MANDA - Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet honlapja Filmhírek, ajánlók, plakátok, fotók, programok, archívum.
Europeana tanár szemmel Ötletek az Europeana tartalmak felhasználásához

Tartalmak a Tudásbázisban

Irodalom 10. osztály Epika, líra és dráma a felvilágosodás korában
20. századi magyar írók Móra Ferenc, Illés Gyula, Márai Sándor...
A reneszánsz művészet Művészettörténet
Rajz és vizuális kultúra Képek tartalma és formanyelve

Csoportot ajánlunk