Tizenöt éves a Tankcsapda
2004/12/01 08:00
2049 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Zeneértő füleknek nem kell bemutatni a lázongó, mára egyre higgadtabbá váló triót, kik a hazai könnyűzenei életben egyre meghatározóbb szerepet töltenek be. A közeljövőben születésnapjukat ünneplik. Nem is akárhanyadikat!


Már tizenöt éve, hogy egy debreceni banda beleüvöltötte a köztudatba, hogy "Baj van!". A zenésszakma éppúgy, mint a közönség felfigyelt erre, és teret adott a fiúknak. Ezt követte a "Legjobb méreg" című album olyan nótákkal, mint a "Félre a tréfát" "Gyűrd össze a lepedőt" vagy a "Magányos repülő".

Cseresznye A sikersorozat a "Jönnek a férgek" és az "Ember tervez" című albumokkal folytatódott. Ez utóbbi volt az, ahol a zenekar igazán felnőtté vált, zenei- és szövegi szempontból egyaránt. Ezzel az albummal zeneileg és szövegileg is egybefoglalták, elmondták azt, amit addig gondoltak. Éppúgy megtalálhatók rajta a punkos történetek ("Így lettéll"), mint a súlyos történetek is ("Az ember tervez") A szövegekben is jól érzékelhető, hogy már nem egy "gyerek", hanem olyan ember írta, aki már valamilyen szinten gondolkozik a világról. Erről tanúskodik a "Lopott könyvek", az "Egyszerű dal" valamint a "Rock & roll rugója" című emlékezetes nóta is.

A Lukács László basszusgitáros, énekes, Molnár Levente (Cseresznye) gitáros és Fejes Tamás dobos alkotta trió keveset pihent az utóbbi években. Nincs ez most sem másként, hiszen a közelgő születésnap csak még indokoltabbá teszi a hajtást. Jelenleg is koncertturnén vannak, minek csúcspontja természetesen a születésnapi buli lesz otthon, Debrecenben.
Lukács László Aztán jön a várva várt és jól kiérdemelt szabadság, amikor a jövő év első pár hónapjában úgymond lehet ejtőernyőzni, bélyegsorokat rendezni, guppikat etetni, olvasgatni, utazgatni és családi életet élni. De ha újra beköszönt a nyár, megint jönnek a nagy fesztiválok, és majd az újabb lemezen is dolgozni kell. Turné is lesz persze, de csak jövő ősszel.
A már most nagyon várt album pedig - a tervek szerint - csak 2006 tavaszára kerül a boltokba.
De addig még a december 29-én (szerdán) tartandó nagy bulira kell koncentrálnunk! Ugyanis a csapat pályafutásának ez lesz az eddigi legnagyobb bulija. A zenekar 15 éves fennállása alatt még soha nem játszott ekkora koncerthelyszínen.
Fejes Tamás A debreceni Főnix Csarnok nemcsak hazai pályán, de még az országban is az egyik legnagyobb befogadó képességű fedett csarnok. A rendkívül impozáns épületben, minden zenész álma valóra válhat, ha rajongók ezrei várják a küzdőtéren és a lelátókon!

Az itt megrendezett koncertek a jó közönség alatt igazi "római -gladiátor" arénává válnak, a fények és a hangerő hatására pedig valamennyi szempár csak egy pontra képes koncentrálni: a színpadra! Így lesz ez december 29-én is, amikor Magyarország legnépszerűbb rock & roll triója mindent megtesz annak érdekében, hogy valamennyi látogató felejthetetlen élménnyel gazdagodjon.
Boldog születésnapot!

A képek forrása:
www.tankcsapda.com

Kapcsolódó linkek

Europeana Európa digitális archívuma
MANDA - Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet honlapja Filmhírek, ajánlók, plakátok, fotók, programok, archívum.
Europeana tanár szemmel Ötletek az Europeana tartalmak felhasználásához

Tartalmak a Tudásbázisban

Irodalom 10. osztály Epika, líra és dráma a felvilágosodás korában
20. századi magyar írók Móra Ferenc, Illés Gyula, Márai Sándor...
A reneszánsz művészet Művészettörténet
Rajz és vizuális kultúra Képek tartalma és formanyelve

Csoportot ajánlunk