A 3 legtutibb nyelvtanuló alkalmazás
2015/02/04 08:00
23350 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Szeretnél gyorsan és hatékonyan nyelveket tanulni? Esetleg kipróbálni olyan nyelveket, melyeknek elsajátítására nincs itthon lehetőség? Ebben a cikkben bemutatunk 3 nyelvtanuló mobil-alkalmazást, amelyek egyszerűségüknek, hatékonyságuknak köszönhetően nagy népszerűségre tettek szert az utóbbi időben.

duolingo_new_lessons Duolingo

Duolingo

Talán a legnépszerűbb ingyenes nyelvtanulási alkalmazás a jelenleg a piacon. A program nem csupán interaktív feladatok révén hoz bennünket barátságba a kiválasztott nyelvvel, hanem mivel profilszerűen építi fel az alkalmazást, folyamatosan nyomon követi fejlődésünket, ráadásul napi szinten megköveteli tőlünk, hogy gyakoroljunk. A pontozási rendszere és az elérendő szintek lehetőségei tovább motiválják az embert, ugyanakkor online közösségként is működik – magyarán az ember nyomon követheti, hogy ismerőse hol tart a nyelvtanulással (igen, lehet versengeni :) ).

Mindenképpen ajánljuk, a tesztek nem vesznek igénybe sok időt, az elhibázott kérdések folyamatosan visszatérnek, egyszóval tényleg egy hatékony alkalmazásról beszélünk, amit a metrón, villamoson, szünetben, elalvás előtt bármikor élvezettel és eredményesen nyomogathat az ember. Ne hagyjátok ki!

323526-duolingo-for-android Duolingo

Busuu

Az applikációk világába nemrég bekapcsolódott busuu már régóta ismert a webes felületének köszönhetően. Az applikáció lehetőséget nyújt arra, hogy anyanyelvű felhasználókkal gyakorold az elsajátított nyelvtudást – gyakorlatilag egy nyelvtanulásra kifejlesztett közösségi média háló, amelyen egyszerre lehetsz diák és tanár. Az online közösségnek ugyanakkor 35 millió anyanyelvű felhasználója van – ez valószínűleg képes kiszolgálni igényeinket.

A neve egy kameruni – napjainkra nagyjából elfeledett nyelv elnevezéséből származik. Ha hatékonyan akarod használni, akkor lényegesen időigényesebb, mint a Duolingo, ugyanakkor nagy valószínűséggel magasabb szintre fejlesztheted nyelvtudásodat. Természetesen ennek is van prémium változata, amely további izgalmas lehetőségekkel kápráztatja el a felhasználót.

busuu2 Busuu

Memrise

A Memrise felülete minden szempontból ottvan: mutatós, kreatív, saját bevallása szerint "a képzelet erejének felhasználásával segíti elő a tanulást". A Memrise ugyanakkor főként USG (User Generated Content – Felhasználó által generált tartalom) alapon működik, azaz gyakorlatilag bárki hozzájárulhat a fejlesztéséhez, tartalomkészítéshez. Nyilván ennek is van prémium változata egy kis pénzért cserébe, de az ingyenes verzió is egészen jó lehetőségekkel kecsegtet. Jelenleg összesen 186 nyelv tanulási lehetőségével büszkélkedik a Memrise, többek között mandarinul is meg lehet tanulni a segítségével.

memrise_website Memrise

Az alkalmazások iPhone-ra és Android-ra egyaránt letölthetők. Az alapszintű angol nyelvtudás nagyjából mindháromnál szükséges ahhoz, hogy hatékonyan tudjuk használni az alkalmazást. Ezek minden szempontból élvezetesek, pár gombnyomással felkerülnek az okostelefonunkra, és egyszercsak azon kapjuk magunkat, hogy egyszerre 5 nyelven meg akarunk tanulni. 

Sulinet a Pinteresten!