Nyelvek

Tejföl, tejfel, igen, nem?

Tejföl, tejfel, igen, nem?

Ha egy opciót kevesebben választanak, még nem feltétlenül helytelen.

9 éve
Nyelvi intelligencia fejlődése gyermekkorban

Nyelvi intelligencia fejlődése gyermekkorban

Már a 19. század elején komoly vitákat váltott ki a pszichológusok között, hogy vajon a gondolkodás és az intelligencia között milyen kapcsolatok feltételezhetők, s hogy ezek hogyan és miként befolyásolhatók és alakíthatók a gyermeki gondolkodás fejlesztésében.

9 éve
Tíz tuti tipp angolból

Tíz tuti tipp angolból

Az angoltudás manapság nélkülözhetetlen, de eljutni a megfelelő szintre, nem könnyű feladat. Folyamatos gyakorlást és tanulást igényel, ha up-to-date, azaz naprakész szeretnél lenni. A nyelvtanulók számára az egyik leghatékonyabb megoldás, ha anyanyelvi beszélővel gyakorolnak. De mit lehet tenni, ha egy anyanyelvi beszélő sincs a közelben? Íme 10 egyszerű tipp arra, hogyan fejleszd a beszédkészéged!

6 éve
A kategória cikkei
Anyanyelvi angol online

Anyanyelvi angol online

A British Council az Egyesült Királyság kulturális és oktatási intézete. A 75 éves múlttal rendelkező nemzetközi szervezet hat kontinensen képviselteti magát, elsősorban művészeti és angol nyelvi területen támogat szakmai kapcsolatokat. A szervezet ingyenes, online tanulást segítő honlapcsaládja a LearnEnglish.
11 éve
Mesés nyelvtanulás

Mesés nyelvtanulás

A nyelvtanulás sokszor fáradságos, kemény munka. Vajon lehet-e ez másképp? Lehet-e az idegen nyelv elsajátítása örömteli élmény, spontán, természetes tevékenység?
11 éve
Gyűjts Te is „busuu berrie”-ket!

Gyűjts Te is „busuu berrie”-ket!

A Busuu.com a világ legnagyobb angol nyelvű 2.0-ás online közösségi nyelvgyakorló portálja. Az oldal ingyenes lehetőséget biztosít akár 12 nyelven interaktív kurzuson való részvételre.
11 éve
Nyelvi teszt

Nyelvi teszt

A Magyar Virtuális Egyetemi Hálózat Egyesület (MVEHE) egy ingyenes nyelvi kurzust szervez, melyhez nem kell más csak egy okostelefon.
11 éve
Angolul az EU-ban

Angolul az EU-ban

2012. május-júniusban a Tempus Közalapítvány új szaknyelvi és pedagógus továbbképzési programot indít az európai uniós tartalmak angol nyelvű közvetítéséhez tematikus, nyelvi és módszertani megközelítésben.
12 éve
Helen Doron a kisgyermekkori angol oktatásról

Helen Doron a kisgyermekkori angol oktatásról

Helen Doron brit nyelvész és pedagógus "A nyelv zenéje" címmel írt könyvet a kisgyermekkori nyelvtanulás előnyeiről. A kötet megerősítést jelent azoknak a szülőknek, pedagógusoknak és gyerekekkel foglalkozó szakembereknek, akik támogatják a kisgyerekkorban való nyelvelsajátítást, a kétkedőknek pedig utat mutathat.
13 éve
Nyár, napsütés, nyelvtanulás

Nyár, napsütés, nyelvtanulás

Ahány nyelvet beszélsz, annyi ember vagy. Lehet, hogy nem pontos az előbbi idézet, de valami hasonló magvas gondolatot szoktak hozzáfűzni ahhoz, amikor egy illetőről kiderül, olyan sok nyelven beszél, mintha születése pillanatától kezdve csak angolul, németül vagy franciául tanult volna. Van, aki pedig éveket küzd azzal, hogy azt a bizonyos egyetlen nyelvvizsgapapírt megszerezze, s még a nyári szünetről is lemond, hogy beülhessen az iskolapadba.
15 éve
 A sikeres nyelvtanulás

A sikeres nyelvtanulás

Alapvetően több, látszólag nem túl fontos szabály betartásán múlik a sikeres idegennyelv-tanulás, állítja az 1983-ban alakult, magyar tulajdonú Babilon Nyelvstúdió. A 25. születésnapját idén ünneplő nyelviskola számos módszertani újítás révén vált kiemelkedően sikeressé, megfontolandó jó tanácsait ez alkalomból 25 pontban adja közre. Érdmes tehát elgondolkodni az alábbi észrevételeken, s megfogadni ezt a néhány tanácsot!
16 éve
A hatékony nyelvtanulás

A hatékony nyelvtanulás

Angol, német, olasz vagy francia, a dolog szempontjából egyre megy, hiszen nyelvet tanulni nem könnyű feladat, még annak sem, akinek van hozzá érzéke. Érzék, mert hogy a hozzáértő szakemberek is előszeretettel hangoztatják, hogy e nélkül az egész tanulás mit sem ér. Persze, ez nem vigasztal senkit, hiszen ma diplomát csak az kaphat a kezébe, aki ezen képességeiről is megszerzi azt a bizonyos bizonyítványt.
16 éve
Működési anomáliák

Működési anomáliák

A nyolcvanas évek végén megjelent két tannyelvű gimnáziumi nyelvi képzés eredményeit és problémáit tekinti át Federmayer Katalin tanulmánya, a tanárok, a diákok és a tankönyvek szempontjából.
18 éve
3456789 / 9

Sulinet a Pinteresten!