Nyelvek

Tejföl, tejfel, igen, nem?

Tejföl, tejfel, igen, nem?

Ha egy opciót kevesebben választanak, még nem feltétlenül helytelen.

9 éve
Nyelvi intelligencia fejlődése gyermekkorban

Nyelvi intelligencia fejlődése gyermekkorban

Már a 19. század elején komoly vitákat váltott ki a pszichológusok között, hogy vajon a gondolkodás és az intelligencia között milyen kapcsolatok feltételezhetők, s hogy ezek hogyan és miként befolyásolhatók és alakíthatók a gyermeki gondolkodás fejlesztésében.

9 éve
Tíz tuti tipp angolból

Tíz tuti tipp angolból

Az angoltudás manapság nélkülözhetetlen, de eljutni a megfelelő szintre, nem könnyű feladat. Folyamatos gyakorlást és tanulást igényel, ha up-to-date, azaz naprakész szeretnél lenni. A nyelvtanulók számára az egyik leghatékonyabb megoldás, ha anyanyelvi beszélővel gyakorolnak. De mit lehet tenni, ha egy anyanyelvi beszélő sincs a közelben? Íme 10 egyszerű tipp arra, hogyan fejleszd a beszédkészéged!

6 éve
A kategória cikkei
A kétnyelvű oktatás

A kétnyelvű oktatás

Multikulturális nevelés, kétnyelvű oktatás - sokszor találkozunk ezekkel a kifejezésekkel, de nem biztos, hogy mindig ugyanazt értjük alatta. A kétnyelvű oktatás nemcsak egyféle lehet, és a cél sem mindig egy új nyelv elsajátítása - lehet, hogy fontosabb az anyanyelv megőrzése...
19 éve
Angol nyelvi játékok 4.

Angol nyelvi játékok 4.

Folytatjuk sorozatunkat az idegen nyelven (is) játszható játékok bemutatásával. Ezek a játékok alkalmasak egy-egy speciális nyelvi feladat gyakorlására, egy-egy tananyag készségszintű elsajátítására éppúgy, mint rövid pihentetésül, vagy akár bemelegítésül is. Jó szórakozást - és jó nyelvgyakorlást kívánunk!
19 éve
Nyelvi szocializáció

Nyelvi szocializáció

A szocializációban jelentkező különbségek egyik legérzékenyebb kifejeződése a gyerekek nyelvi kódja, nyelvhasználata. Torgyik Judit tanulmányában egyebek között az iskola által használt nyelvtől eltérő nyelvi közegben szocializálódott gyerekek nyelvi fejlődésének sajátosságait vizsgálja.
19 éve
Többnyelvű oktatás

Többnyelvű oktatás

Magyarországon lassan két évtizedes múltra tekint vissza a két tannyelvű oktatás, a tapasztalatok egyértelműen pozitívak. Hajdu Nikoletta tanulmánya többek közt azokat a nyelvfejlődésbeli előnyöket mutatja be, amelyek a kétnyelvű iskolai oktatás nyomán érhetők el.
19 éve
Kétszintű érettségi 2005

Kétszintű érettségi 2005

Az alábbiakban a 2004/2005-ös tanévi kétszintű érettségire való felkészülést segítő linkgyűjteményt adunk közre angol, francia, német és spanyol nyelvből:
19 éve
Programok nyelvtanuláshoz II.

Programok nyelvtanuláshoz II.

A sorozat következő részében folytatjuk a programok bemutatását, a jDict programmal és a Jómagam szótárral. Akárcsak a SZTAKI szótár projekt, ezek is magyar fejlesztések, azonban már elműködnek offline környezetben, így akkor is kéznél vannak, ha éppen nincs kéznél internet vagy wap böngészős mobiltelefon, pl. egy erdélyi borospince mélyén, amint újdonsült holland barátainkkal szeretnénk arról beszélni, miért is gyenge ott a térerő...
19 éve
Programok nyelvtanuláshoz III.

Programok nyelvtanuláshoz III.

Folytatjuk a nyelvoktató programokat bemutató sorozatot, ezúttal egy újabb gyakoroltató szoftverre, és újabb online szótárakra irányítjuk rá figyelmét.
19 éve
Programok nyelvtanuláshoz I.

Programok nyelvtanuláshoz I.

Hogyan is jön ide ez a téma ? Hát úgy, hogy bemutatok néhány internethez kapcsolódó szótárat, és egy szuper gyakorló programot. A szótárak pedig mindig aktuálisak maradnak, hiszen a hálózatok hálózatáról, az Internetről állandóan frissíthetők, vagy éppen ott találhatóak. Lássuk a kínálatot - Elsőként a SZTAKI szótárat mutatjuk be.
19 éve
Angol órás játékok

Angol órás játékok

A most bemutatott játék alkalmas arra, hogy lazítsa a diákokat, oldja az órák alatt felhalmozódott feszültséget. A vetélkedőt a különböző kérdéstípusok gyakoroltatására is segítségül hívhatják a pedagógusok.
19 éve
Nyelvtanulás és nyelvi diverzitás

Nyelvtanulás és nyelvi diverzitás

Az Európai Unió 2004-2006-os Nyelvtanulás és nyelvi diverzitás elnevezésű akcióterve különös hangsúlyt fektet az elektronikus tanulási eszközök alkalmazására. Az Európai Bizottság által elfogadott szöveg értelmében: "az elektronikus tanulás, ezen belül is az Internet által lehetővé tett iskolák közötti kapcsolatok és a ITK használata az oktatásban, nagy teret biztosít a különböző nyelvi közösségekhez tartozó diákok közötti kapcsolatoknak."
19 éve
3456789 / 9

Sulinet a Pinteresten!