Nyelvek

Tejföl, tejfel, igen, nem?

Tejföl, tejfel, igen, nem?

Ha egy opciót kevesebben választanak, még nem feltétlenül helytelen.

8 éve
Nyelvi intelligencia fejlődése gyermekkorban

Nyelvi intelligencia fejlődése gyermekkorban

Már a 19. század elején komoly vitákat váltott ki a pszichológusok között, hogy vajon a gondolkodás és az intelligencia között milyen kapcsolatok feltételezhetők, s hogy ezek hogyan és miként befolyásolhatók és alakíthatók a gyermeki gondolkodás fejlesztésében.

8 éve
Tíz tuti tipp angolból

Tíz tuti tipp angolból

Az angoltudás manapság nélkülözhetetlen, de eljutni a megfelelő szintre, nem könnyű feladat. Folyamatos gyakorlást és tanulást igényel, ha up-to-date, azaz naprakész szeretnél lenni. A nyelvtanulók számára az egyik leghatékonyabb megoldás, ha anyanyelvi beszélővel gyakorolnak. De mit lehet tenni, ha egy anyanyelvi beszélő sincs a közelben? Íme 10 egyszerű tipp arra, hogyan fejleszd a beszédkészéged!

4 éve
A kategória cikkei
Röpnyelvtan (német)

Röpnyelvtan (német)

Sem szám, sem személy, sem mód, sem idő nem határozza meg, nem korlátozza, befolyásolja a főnévi igenevet. Tulajdonképpen ez az ige "alaptésztája": úgy gyúrjuk, ahogy csak akarjuk - pontosabban, ahogy a nyelvtani szabályok engedik. De így is igen sokmindenre használható ez a "tészta". Nézzük csak!
19 éve
Nyelvvizsgázóknak

Nyelvvizsgázóknak

A sok nyelvi érdekesség mellett igyekszünk a vizsgázókra, vizsgákra készülőkre is gondolni. Nyelvvizsga-előkészítő rovatunkban ma a fordítás van soron, mégpedig angolról magyarra. Természetesen egy lehetséges megoldást is közlünk.
19 éve
Van 10 perced?

Van 10 perced?

Sok nyelvtanuló panaszkodik az angol helyesírásra: joggal! Az alábbi feladatlapon a néhány gyakori, ám mégis rengeteg gondot okozó szónak a helyesírását gyakorolhatod be. Tegyél egy próbát, hiszen mindössze tíz percedbe kerül!
19 éve
Vicces hibák

Vicces hibák

Miért zárta ki az angol kamara azt az orvost, aki az alábbiakat mondta: "She looked terribly ill, so after I examined her I suggested going to bed" - avagy: hogyan csinálhatunk magunkból hülyét úgy, hogy észre sem vesszük. Min mulatnak az angolok? Tegyél egy próbát te is!
19 éve
Tanulmány

Tanulmány

Kevés olyan felsőoktatási intézmény van Európában az angolszász nyelvterületen kívül, ahol angol nyelvű oktatás folyik. Magyarország egyike azon kevés országoknak, ahol már vannak angol nyelvű studiumok. Többek között ez is kiderül egy nemrégiben megjelent tanulmányból, amelyet a brüsszeli székhelyű Academic Cooperation Association (ACA) tett közzé.
19 éve
A hét története németül

A hét története németül

Tartsatok velünk az Andersen-mesék birodalmába, ahol egy téli regét olvashattok németül. Aki szereti a német irodalmat, verseket, fabulákat, klasszikus regényeket találhat az alábbi weboldalon: www.gutenberg2000.de/
20 éve
Önálló nyelvtanulás

Önálló nyelvtanulás

Nagyon sokan kényszerülnek idő és pénz hiányában önállóan nyelvet tanulni, és gyakorolni. A Web-en található nyelvi anyagok többsége interaktív jellegénél fogva alkalmas arra, hogy akár egyedül, tanár segítsége nélkül is felhasználható legyen. Néha azonban nem egyszerű feltérképezni a szakmai szempontból legalkalmasabb oldalakat, ehhez szeretnénk némi segítséget nyújtani.
20 éve
Anekdoták

Anekdoták

Még a legjobbakkal is előfordult, hogy furcsa helyzetekbe keveredve voltak kénytelenek bizonyítani. A nagy vallásreformátor Luther például valósággal vonzotta a bajt, hiszen a korban szokásos egyházi viták mellett sötét erőkkel - magával az Ördöggel - is harcolnia kellett, nem is beszélve a többiekről...
20 éve
Német segédanyagok

Német segédanyagok

Az "étkezés" témaköre viszonylag hosszú és kimeríthetetlen tételnek tűnik, hiszen sikeres kidolgozásához nem csupán választékos kifejezésekre, hanem gazdag szókincsre is szükség van. A téma feldolgozásához a mellékelt, német nyelven írt étlapot is érdemes végigböngészni azoknak, akik ilyen képet/tételt húznak az érettségin vagy nyelvvizsgán.
20 éve
Angol segédanyagok

Angol segédanyagok

Az angol nyelvű érettségire készülőknek szeretnénk ajánlani néhány Interneten található feladatot, szókincsgyűtjeményt, valamint egy tételkidolgozáshoz hasznosítható rövid összefoglalást a "sport" témakörhöz.
20 éve
3456789 / 9

Sulinet a Pinteresten!