Nyelvek

Tejföl, tejfel, igen, nem?

Tejföl, tejfel, igen, nem?

Ha egy opciót kevesebben választanak, még nem feltétlenül helytelen.

8 éve
Nyelvi intelligencia fejlődése gyermekkorban

Nyelvi intelligencia fejlődése gyermekkorban

Már a 19. század elején komoly vitákat váltott ki a pszichológusok között, hogy vajon a gondolkodás és az intelligencia között milyen kapcsolatok feltételezhetők, s hogy ezek hogyan és miként befolyásolhatók és alakíthatók a gyermeki gondolkodás fejlesztésében.

8 éve
Tíz tuti tipp angolból

Tíz tuti tipp angolból

Az angoltudás manapság nélkülözhetetlen, de eljutni a megfelelő szintre, nem könnyű feladat. Folyamatos gyakorlást és tanulást igényel, ha up-to-date, azaz naprakész szeretnél lenni. A nyelvtanulók számára az egyik leghatékonyabb megoldás, ha anyanyelvi beszélővel gyakorolnak. De mit lehet tenni, ha egy anyanyelvi beszélő sincs a közelben? Íme 10 egyszerű tipp arra, hogyan fejleszd a beszédkészéged!

4 éve
A kategória cikkei
Angol segédanyagok

Angol segédanyagok

Bár kevesen vannak, akik elismerően nyilatkoznak az angol ételekről, az érettségi témakörök között továbbra is szerepel ez a tétel, melynek kidolgozását Interneten található gyakorlatok segítik.
20 éve
A hét története

A hét története

Egy könnyed, pihentető történet az angoltanulás szüneteire, olvasásához legalább középhaladó tudásszint szükséges. Ha többet is szeretnél olvasni, látogass el az alábbi oldalra.
20 éve
A hét története

A hét története

Remélhetőleg sokat szeretik, és szívesen tanulják a német nyelvet, amely a maga nemében legalább olyan érdekes, mint bármely másik. A hét története ezúttal egy nagyon kedves, ókori anekdota egy kellőképpen félresikerült vendégségről.
20 éve
Idegen nyelvek az Európai Unióban

Idegen nyelvek az Európai Unióban

Az Európai Unióhoz való csatlakozás előkészületei javában folynak, mégis úgy tűnik, hogy a nyelvhasználat, a nyelvi szabályozás és a nyelvpolitika nagy jelentőségű kérdése még nem került az érdeklődés középpontjába. Még az EU-ban sincs meg a válasz arra, hogy milyen nyelven beszélnek majd egymással az egyesült Európa polgárai, hogyan érintkeznek majd az emberek, ha minden akadály nélkül érvényesül majd a négy alapvető szabadságjog, az áru, a tőke, a munkaerő és az emberek szabad áramlása.
21 éve
Szó, szó, szó...

Szó, szó, szó...

Bakos Ferenc: Idegen szavak és kifejezések szótára
22 éve
3456789 / 9

Sulinet a Pinteresten!