’Song of the Month’- minden hónapra egy dal!
2024/01/25 08:00
680 megtekintés

Nyelvtanárként sokszor nyúlunk a zene, a dalok kínálta lehetőségekhez, melyek használatán keresztül egy szórakoztató tevékenységet folytatva nagy mértékben segíthetjük a tanulók nyelvi készségének fejlődését. Az autentikus dalszövegek segítik diákjaink helyes kiejtését, szókincsének bővítését, az ismétlődések által könnyebben rögzülhetnek kifejezések, nyelvtani szerkezetek.

songofthemonth

Egy-egy jól megválasztott dal feldolgozásán keresztül a tanulók motiváltságát, lelkesedését növelhetjük, az örömteli tevékenység által a nyelvhez való kötődésüket tudjuk erősíteni. Abban az esetben, ha ismerjük tanítványaink érdeklődését, kedvenc zenekarait vagy énekeseit, akkor tanácsos az ő dalaikat bevinni az osztályterembe, ez esetben biztosak lehetünk abban, hogy a motivált légkört biztosítottuk.

A most útjára induló „A hónap dala” sorozatunkban az adott hónaphoz/évszakhoz ajánlunk egy dalt és hozzá kapcsolódó feladatokat, amelyekből szemezgetve megtalálhatja az Ön csoportjához megfelelő szintűt. Nagyon fontos, hogy ahogy haladunk az év során a hónapokkal, vegyünk elő időről időre a már tanult dalok közül, hiszen az ismétlés által lesznek a diákok is egyre magabiztosabbak a szövegben és a dallamban egyaránt.

A feladat befejeztével ajánlatos a teljes dalszöveget is kiosztani, ez is mindig megtalálható lesz a feladatok legvégén..

A januári dalunk: Steeleye Span – The January Man, a hozzá kapcsolódó FELADATOK ITT TALÁLHATÓK.

Jó zenehallgatást, együtt éneklést kívánunk!

Sulinet a Pinteresten!