Momó Rádió hírei
2016/09/30 08:00
4054 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Momó Rádió, Magyarország Legmesésebb online gyerekrádiója- ezzel az elnevezéssel működik  az az egyedülálló kezdeményezés, ami pedagógusok számára is nagyon hasznos lehet. Az alkalmazásban is működő rádió már az érdekes IKT-tartalom mivoltával érdekességként hat, a tanmenethez igazított, sokszínű, válogatott, kereshető mesekínálat pedig tovább fokozza a vonzerejét.

momo

Momó Rádió napról napra fejlődik. Az elmúlt két évben nagyon sok minden történt vele. Alkalmazásban is elérhető a Momó Rádió.A legérdekesebb, és legmodernebb fejlesztés, a Momó Rádió applikációja, ahol a nap 24 órájában Magyar gyerek zenéket hallhatunk. Ez a Google Play áruházból elérhető. A kezelése egyszerű, kifejezetten kicsi gyerekeknek van kialakítva. Momó manóra kattintva hangos meséket hallgathatunk, a logó a honlapra visz, a borostyánlevél pedig a Momó Rádió Facebook oldalára. Az óvodák, és az iskolák is remekül tudják használni, csak egy egyszerű hangfal kell hozzá, és egy okostelefon, vagy tablet, amelyen van internet.

Együttműködés az óvodákkal

Télen pedig azok az óvodák, ahol rendszeresen hallgatják a Momó Rádiót, egy „Momó Rádió bázisóvodája” táblácskát fognak kapni. A jelentkezésről, a Momó Rádió honlapján lehet majd tájékozódni. Akit érdekel, hogy hogyan működik együtt a Momó Rádió az óvodákkal, itt találhat bővebb információt róla.

Szülőknek, pedagógusoknak is  hasznos

Meg kell még említenem a Momó Rádió felnőtteknek szóló részét is, ahol igyekszünk a szülőknek hasznos információkkal szolgálni. Ilyen például a linkajánló, ahol gyerekneveléssel kapcsolatos, hasznos cikkek vannak, de megtalálhatjuk a Magyarországon működő előadók, bohócok, színházak, bábszínházak, cirkuszok, állatkertek, játszóházak, bűvészek listáját, a honlapjukra mutató linkkel.

Ezek nagyon hasznosak lehetnek az óvodáknak, és iskoláknak is, amikor valamilyen rendezvényt, vagy előadást szeretnének rendezni. Valamint itt található a kisgyerekes szülőknek egy lista a hasznos oldalakról, melyeket érdemes átböngészni.

http://gyerek.momoradio.hu/

Forrás.

Csoportot ajánlunk

Csatlakozz hozzánk!