Óvodai műhelymunka Győrben
2014/04/04 14:30
3291 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A TÁMOP 3.1.1 II. szakasz keretében került megrendezésre 2014. március 25-én az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. által szervezett óvodai műhelymunkára Győrben. A konferencián jelentős számban vettek részt óvodavezetők, óvodapedagógusok.

shutterstock_172215389_converted

A délelőtti program folyamán a résztvevő kollégák három plenáris előadást hallhattak időszerű szakmai kérdésekről, témákról. Vizy Boróka, az Óvodafejlesztési Iroda munkatársa bemutatta az eredményes óvoda-iskola átmenet és a hátránycsökkentés témáját feldolgozó kutatás-fejlesztés eredményeit. A kutatási jelentés és a jó gyakorlatok részleteit a közeljövőben kiadvány keretében is olvashatják az óvodapedagógusok. A plenáris ülés második előadója Szent-Gály Viola irodavezető volt, aki a szakmai ellenőrzés és az eredményes óvoda-iskola átmenet támogatásának összefüggéseiről beszélt. Ezt követte Némethné Józsa Ágnes a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet vezetője, aki az átmenet szakmódszertani támogatásának kiemelt eszközeit és annak módszereit mutatta be előadásában a résztvevő kollégáknak.

Az ebédszünet után a jelenlévő óvodapedagógusok két külön szekcióban, gyakorlati munka keretében dolgozhatták fel az előadók által képviselt témákat. Az egyik szekció vezetője Barkóczi Mariann volt, a Budapest, VI. kerületi Fasori Kicsinyek Óvodájának a vezetője, aki a gyermek fejlődésének korszerű nyomon követése az átmenet szolgálatában címmel mutatta be tapasztalatait, és gyakorlati szempontokkal segítette a jelenlévő kollégákat.

A másik szekcióban sokorópátkai Óvoda és Bölcsőde vezetője, Horváthné Fekete Edit a hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű, sajátos nevelési igényű gyermekek számára kidolgozott jó gyakorlatot szemléltetett az óvoda-iskola átmenetre fókuszálva. Itt is sok hasznos információval, tapasztalattal gazdagodtak az óvodapedagógusok, lehetőség volt mindenki számára kérdéseket megfogalmazni, gyakorlati segítségnyújtást kérni az előadótól.

A konferencia előadói igyekeztek sok hasznos információt adni mindazoknak, akik érdeklődtek és eljöttek rendezvényükre. Legközelebb hasonló szakmai óvodai műhelymunkára az Educatio szervezésében várhatóan 2014 őszén, Szolnokon kerül megrendezésre.  Erről bővebb tájékoztatást majd a www.educatio.hu weboldalon olvashatnak.

Csoportot ajánlunk

Csatlakozz hozzánk!