Óvodai témák a Sulineten
2013/04/29 08:00
2500 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Új kategória indul a Sulinet Hírmagazinban, melyben szakembereink elsősorban az óvodapedagógusokat, óvodákat érintő témákkal, módszertani problémákkal és ajánlásokkal, törvényi változásokkal foglalkoznak majd.

photo_of_happy_girls_with_handsome_lads_in_front_smiling_at_camera-wide

Az oldal az óvodai nevelésben jártas szakemberek számára készült, akik szerteágazó, óvodákat, óvodapedagógusokat, intézményvezetőket érintő témákban szívesen olvasnak egy köznevelési háttérintézményben működő szakmai iroda munkáiból. Az anyagokat elsősorban az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. munkatársai írják, főként az Óvodafejlesztési Iroda szakértői.

A cikkek és megjelenő szakmai tartalmak témájukban az óvodai neveléshez, aktualitásukat és pontos tartalmukat illetően pedig az Irodában folyó szakmai munkához kapcsolódnak. Jelenleg alapvető feladatuk a TÁMOP-3.1.1. II. szakasz kiemelt projekt keretében az óvodai neveléshez kapcsolódó fejlesztés támogatása. Ez konkrétan egy komplex kutatási program szakmai vezetését jelenti, amelynek mindkét területe kapcsolódik az Alapprogram utóbbi módosításához: az eredményes óvoda-iskola átmenet és a hátránycsökkentés támogatásához.

A program többrétű és sokoldalú, magában foglalja referenciaintézmények kialakítását, jó gyakorlatok fejlesztését, esetenként óvodai jogszabályok véleményezését.

A kutatás nyáron fejeződik be, sok-sok eredménnyel. Lesznek műhelymunkák, konferenciák, képzések és kiadványok, hogy az információk és eredmények közvetlenül is segítsék az óvodapedagógusok, óvodavezetők és szakértők munkáját.

Csoportot ajánlunk

Csatlakozz hozzánk!