A fogyasztói oktatás online lehetőségei
2016/07/06 08:00
1702 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Consumer Classroom honlap célja, hogy elősegítse a fogyasztók oktatásának terjedését, különös tekintettel az Európai középiskolákban való oktatás ösztönzésére. Ez egy többnyelvű pán-európai honlap, az Európai Bizottság finanszírozásában.

fogyasztoi-oktatas

A honlapon erőssége a minőségi tananyagokban és az olyan együttműködési eszközökben rejlik mint az óratervező, a fórumok és a Live Chat. Elsősorban 12-18 éves diákok tanárainak alkalmas, de nyitva áll bárki előtt, aki szeretne részese lenni. A honlap lehetőséget biztosít a tanárok számára, hogy könnyen megismerhessék a fogyasztói témákat, létrehozzanak vagy előre elkészített leckéket válasszanak  a diákoknak, valamint online együttműködhessen más tanárokkal és osztályokkal Európa-szerte.

Teljes mértékben kihasználva a legújabb webes technológiákat és közösségi alapú internet-használatot, a Consumer Classroom használatra kész tananyagok nyújt a fogyasztói oktatási témakörök széles köréből a fenntartható és felelős fogyasztástól  a pénzügyi kultúráig.  A Consumer Classroom várja a tanárokat egész Európában és azon túl, hogy legyenek egy dinamikus webes közösség részesei. A honlap segít a hallgatókkal való megosztásban, ösztönzi  az iskolák közötti multidiszciplináris projekteket, a tanároknak pedig lehetőséget biztosít arra, hogy a fogyasztói oktatás szakértői lehessenek a honlapon.

A Consumer Classroom célja az, hogy az online fogyasztói oktatás területén mérvadó hang lehessen annak érdekében, hogy segítse a tizenévesek fogyasztói tudatosságát javítani mind nemzeti, mind európai szinten.

Szeretne többet megtudni? Kattintson, hogy megtudja...

Vagy miért nem nyit egy fiókot most, és lássa az előnyöket a saját szemével!

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten