A középiskolák az idén is megkapják az MNB 'A pénz beszél! Te is érted?' című kiadványát
Lénárt Ágnes
2009/03/12 15:58
773 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
A Magyar Nemzeti Bank a Diákhitel Központ, az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a Pénzügyminisztérium és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének támogatásával immár harmadik alkalommal, 2009-ban is elkészítette rövid tájékoztató füzetét, amely március végéig eljut az ország valamennyi, közel 1200 középiskolájába. Ebben az évben a tájékoztató kiadványt mintegy 130 ezer 11. évfolyamos diák kapja meg.

A világméretű gazdasági-pénzügyi válság a jegybank kezdeményezését még aktuálissabbá tette, hiszen ezek a gazdasági események mindannyiunk életét jelentős mértékben befolyásolják. A diákok is gyakrabban szembesülnek olyan, a hétköznapjaikat is érintő pénzügyi témákkal, amelyek értelmezése és megértése kihívást jelent számukra. A jegybank kiadványa megbízható és valós információkkal segíti a diákokat abban, hogy el tudjanak igazodni a pénzügyek sokszor bonyolultnak tűnő világában, és tudatosan döntsenek pénzügyeikről.

A füzet közérthető formában tájékoztatja a fiatalokat azokról a legfontosabb pénzügyi termékekről és szolgáltatásokról, amelyekkel már 17-18 éves korban találkozhatnak. A színes, diákok nyelvén, s előzetes véleményük kikérésével készített tájékoztató olyan alapfogalmakat igyekszik tisztázni, mint pl.: mi a bankszámla, mit kell tudni a biztonságos bankkártya használatról, ki kaphat diákhitelt, milyen megtakarítási formák léteznek, miért fontosak a nyugdíjpénztárak.

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
eBiztonság Minősítés Minősítési rendszer oktatási intézményeknek
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten