A Microsoft támogatja a magyar oktatást
2012/06/15 08:00
2345 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

pc_gyerekek_520

Intranet, intézményi levelező rendszer, video stream és videokonferencia is megvalósítható ebből az alapcsomagból, tájékoztatott Papp István, a Microsoft Magyarország vezetője, aki arról is tájékoztatott, hogy a csomag szinte azonnal használható, hiszen a bevezetéshez szükséges technikai kialakítást is segíti a vállalat. Az iskoláknak nincs szükségük saját szerverparkra sem, így sok költség megspórolható. Mivel a digitális csomag egyszerű szolgáltatásokat kínál, így az intézményi hardverről is működtethető.

Papp István megjegyezte, hogy az alapcsomag segíti a magyar diákok fejlődését, bővíti ismereteiket, hogy piacképest tudást szerezve versenyképessé váljanak a munkaerőpiacon. A szakember elmondta: a felajánlást egyfajta befektetésnek tekintik a magyar oktatás, valamint a magyar gazdaságba.

Lázár János államtitkár elmondta, a felajánlás óriási lehetőséget biztosít kétmillió tanuló számára, és egy új típusú együttműködés első lépése is egyben. Kiemelte, olyan gesztusról van szó, amely nagy segítség a tanulási körülmények javításához és a digitálishátrányok csökkentéséhez. Kijelentette, a Miniszterelnökség egyik legfontosabb célja, hogy Magyarországon biztosítsa a felzárkózás lehetőségét és ennek érdekében támogatnak minden olyan programot, amely ezt a célt szolgálja Lázár János elmondta, bízik benne, hogy a Microsoft példája „ragadós lesz”, ami a cégnek is jó befektetés, mivel a képzés színvonalának növekedése által megteremtheti saját háttérbázisát is.

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten