A School Education Gateway felmérése
2017/03/01 08:00
1433 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A School Education Gateway projekt felmérése a koragyermekkori nevelésről és gondozásról

A néhány hónapja megrendezett „Great Start in Life” konferencián több mint 250 tanár, a koragyermekkori nevelés és gondozás területén dolgozó szakember, kutató és politikai döntéshozó találkozott. A konferencia középpontjában a koragyermekkori tanulás jelentősége állt, valamint azok a kedvező hatások, amelyeket a színvonalas koragyermekkori nevelést és gondozást nyújtó szolgáltatók biztosíthatnak az iskolai teljesítményre, a későbbi életpályára, valamint a társadalom egészére nézve.

gyerek ovi

A konferencia célja a koragyermekkori nevelésre és gondozásra, valamint az iskolákra vonatkozó nemzeti politikai irányelveknek az európai szinten meghatározott stratégiákhoz illeszkedő további fejlesztésének ösztönzése volt. A résztvevők megvitatták a koragyermekkori nevelés és gondozás, illetve az általános iskolai oktatás terén jelentkező kihívásokat, melyek többek között a következők: az olyan szolgáltatások biztosítása, melyek minden gyermek szükségleteiről gondoskodnak; a különböző anyanyelvű és hátterű gyerekekkel folytatott munka; a tanárok és a koragyermekkori nevelés és gondozás területén dolgozó szakemberek támogatása az új módszerek alkalmazásában és az új tantervek előírásainak teljesítésében; a szülőknek és a helyi közösség tagjainak az ösztönzése az iskolák és a koragyermekkori nevelést és gondozást nyújtó szolgáltatók munkájához való aktívabb hozzájárulásra; valamint a gyerekek segítése a jövőbeli tanulmányaikra való felkészülésben és a személyes fejlődésben.

A konferencia további főbb témái voltak a koragyermekkori nevelés és gondozás professzionalizálása, továbbá a különböző hátterekkel rendelkező gyerekek sokszínűsége, valamint integrációjuk a társadalmi kirekesztés és az egyenlőtlenségek továbbvitelének megelőzése, illetve a hosszú távú társadalmi kohézió és növekedés biztosításához való hozzájárulás érdekében. A rendezvény következtetéseinek összefoglalója elolvasható a konferencia záródokumentumában.

Ennek a felmérésnek a keretében arra kérjük Önöket, hogy osszák meg velünk véleményüket a tanulók fejlődésének ezzel a fontos szakaszával kapcsolatban.

A kérdőív 23 nyelven elérhető, és 2017. április 20-ig kitölthető.

Felelősségkizáró nyilatkozat
Az EUSurvey szolgáltatással készített kérdőívekért kizárólag azok készítője és kezelője, nem pedig az Európai Bizottság felel. Az, hogy egy kérdőív az EUSurvey szolgáltatás igénybevételével készült, nem jelenti azt, hogy a Bizottság osztja vagy jóváhagyta a kérdőívben kifejezésre juttatott véleményeket.

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten