Alkalmazkodás törés nélkül
2004/05/18 20:00
3299 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
A gyors és összetett változások, melyek a versenyszférát jellemzik, feltételezik a változási képességet, a flexibilitást. A megoldandó problémák száma állandóan növekszik, és ez nagyfokú alkalmazkodóképességet követel azoktól, akik karriert szeretnének építeni.

Mint azt Abraham Zaleznik, a Harvard University professzora a CareerJouranlnak elmondta, mindegy, hogy tervezünk, a munkánk során úgyis előre nem látott kihívásokkal fogunk szembesülni. A régivágású, rugalmatlan, "vonalas" gondolkodásmóddal nem lehet ma érvényesülni: az új követelmények és ismeretek gyors adoptálására van szükség. A sikeres karriernek ma lényegében a változásra való képesség az egyik legfontosabb összetevője.

A rugalmasság fogalma igen tág. A pszichológiai meghatározása a következő: "olyan képesség, mely lehetővé teszi a változtatást, az alkalmazkodást, az eddig ismeretlen dolgokkal való együttműködést." Az egyik meghatározás szerint a rugalmasság a merevség hiánya, az a tulajdonság, hogy át tudunk lépni bizonyos korlátokat, megváltoztatni fogalmak értelmezését. Illetve, hogy be tudunk fogadni, össze tudunk illeszteni egymással ellentétes ismereteket. A jól alkalmazkodó emberek képesek könnyedén viselkedni az új szituációkban, és a konfliktushelyzetekben sokféle választási lehetőség közül döntenek anélkül, hogy elveszítenék a rálátásukat az egész problémára. A rugalmas emberek képesek a megváltozott körülmények között, például egy új szervezeti egység keretei közt folytatni a munkát.

Számos munkakörben elengedhetetlen a rugalmasság. Az alkalmazkodóképes jelöltek általában nagy előnyben vannak az állásinterjúkon. Könnyebben is talál állást, aki kész flexibilisen gondolkodni és viselkedni. Nemcsak a hirdetéseket, vagy a közvetítő irodák szolgáltatásait veszik igénybe, hanem a nem hivatalos forrásokat is igénybe veszik: végigkérdezik ismerőseiket, utánajárnak az elejtett információknak. A merev gondolkodásúak a változásokat, kihívásokat hajlamosak fenyegetésként felfogni, míg a rugalmas emberek sokkal nyitottabbak az újra, és meglátják a lehetőségeket. A rugalmatlan munkatársak ragaszkodnak a status quo-hoz, hisznek a sztereotipiákban, és csak a rutinfeladatokat képesek hatékonyan elvégezni

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten