Amit a Petrikről tudni kell...
2003/10/11 16:50
1797 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Petrik Lajos Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakközépiskola, mint ahogyan a nevében is benne van, három szakirányban képez tanulókat: vegyész, környezetvédő és informatikus. Amennyiben érdeklődsz valamelyik szak iránt érdemes elolvasnod a továbbiakat...

A középiskolai képzés mellett a gimnáziumi érettségivel rendelkezők részére is indítanak 2 éves képzést. A már szakirányú szakközépiskolai érettségivel rendelkezők egy év alatt szerezhetik meg ugyanezt az OKJ szerinti technikusi képzést. A vegyész szakirányon belül általános vegyésztechnikus, felsőfokú vegyész-mérnök asszisztens, illetve vegyipari minőségbiztosítási technikus szakok közül választhatnak a fiatalok. A környezetvédő szakirányon a környezetvédelmi technikus szak választható, az informatika szakirányon számítástechnikai programozó, számítógéprendszer programozó és felsőfokú műszaki-informatikai mérnökasszisztens képzés folyik.

Felvételi vizsga egyik szakra sincs: a középiskolai tanulmányi és érettségi alapján történik a férőhelyek betöltése. Általános vegyésztechnikus képzésre várják azokat, akik a vegyipar különböző területein használható magas kvalifikációjú szakképzettséggel szeretnének rendelkezni. Kedvet éreznek ahhoz, hogy gyárakban, kisebb üzemekben, kutató helyeken, a gyógyszer vagy más szerves és szervetlen kémiai termékek gyártásában, vagy különböző laboratóriumi munkákban részt vegyenek

Vegyészmérnök-asszisztensnek az jelentkezzen, aki szeretne részt venni a Veszprémi Egyetemmel közösen végzett felsőfokú technikus képzésen. Az eredményes vizsgákat az egyetem kredit pontok formájában beszámítja. Ennek elvégzése után felvételi nélkül lehet bekerülni a Veszprémi Egyetemre. Másik lehetőség az azonnali munkába állás: mérnöki irányítás mellett középvezetői, műszaki irányítói, ellenőrzési, kutatói feladatok ellátására lesznek alkalmasak.

Környezetvédelmi technikus képzés ajánlott azoknak, aki a víz-, talaj- és levegőtisztaság védelemmel, zajvédelemmel, rezgés ellenőrzéssel, hulladékgazdálkodással és a kapcsolódó méréstechnikával összefüggő feladatokra éreznek elhivatottságot. Akik szakemberként szeretnének valamit tenni a Föld globális elszennyeződése ellen. Az iskola elvégzése után elhelyezkedhetnek környezetvédelmi hatóságoknál, vagy bekapcsolódhatnak a környezetvédelmi munkába vegyipari, élelmiszeripari és mezőgazdasági területen.

Az informatika szakterületére várják azokat a fiatalokat, akik érdeklődnek az adatfeldolgozó, rendszerirányító és felügyelő, programfejlesztő munkakör iránt. A képzést elvégző diák bármilyen vállalatnál, gazdálkodó szervezetnél elhelyezkedhet, vagy banki, kereskedelmi és piackutatási tevékenységgel foglalkozó cégnél, mint az önálló programozó vagy a helyi hálózatot kezelő rendszergazda. Az első és második szakmák képzési költsége valamennyi szakirányon ingyenesek.

  • További információért érdeklődni lehet: Bp. XIV.ker, Thököly út 48-54., tel: 343-4810/ 343-3609

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten