Pályázható tanártovábbképzések a jövő osztálytermi környezetében
2012/11/01 08:00
3768 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A European Schoolnet új képzéseket hirdet gyakorló pedagógusok számára, amelyek helyszíne Brüsszel, az u.n. Future Classroom Lab, egy legmodernebb technológiával felszerelt oktatástechnikai bemutatóterem és labor. A képzések nyelve angol.

future_classroom_lab

A European Schoolnet most három olyan képzést ajánl a pedagógusok figyelmébe, amelyek kifejlesztését azért határozták el a European Schoolnet tagállamai, mert azok témáiról kevés jó minőségű, kielégítő pedagógiai mélységű képzés áll rendelkezésre nemzeti szinten.

Az első képzés Az interaktív tábla technológia pedagógiai használata az osztályteremben, az interaktív tábla használatának módszertani előnyeiről szóló, táblatípustól független képzés, melyet a European Schoolnet nemzetközi Interaktív Tábla Munkacsoportja dolgozott ki. Célja az interaktív tábla használatában való jártasság kialakítása, tartalmak felkutatása és készítése, a tanultak osztálytermi alkalmazásának elősegítése.

A képzés időpontja: 2013. július 1-5
Referencia szám: BE-2013-250-001   
URL

A második képzés Az internetbiztonság meghonosítása iskolai stratégiákban és a mindennapos tanítási és tanulási folyamatban, az internetbiztonság kérdéséről szól, célja olyan készségek kialakítása, amelyek képessé teszik a pedagógusokat a lehetséges veszélyek felismerésére. Ötleteket kapnak arra, hogyan dolgozzák fel tanulóikkal az internetbiztonság témakörét, megismerhetnek internetbiztonsághoz kapcsolódó felügyeleti eszközöket és azok hatékonyságának határait, valamint internetbiztonságról szóló taneszközöket.

A képzés időpontja: 2013. június 24-28.
Referencia szám: BE-2013-249-001   
URL

A harmadik képzés a Jövő osztálytermének szcenáriói- tanítás és tanulás a jövő osztályterméhez alkalmazkodva, melynek tematikáját az Európa Bizottság FP7 keretében megvalósuló nagyszabású nemzetközi kutatási projektje, az iTEC ihlette. A résztvevők megismerik és megvitatják a jövő osztálytermének vízióit és az iTEC-ben – többek között Magyarországon is - tesztelt szcenáriók beválásának tapasztalatait. A képzés célja olyan készségek kialakítása, amelyek képessé teszik a pedagógusokat saját oktatási környezetük újragondolására és a technológia hatékonyabb integrációjára és a tanulás hatékonyabbá tételére.

A képzés időpontja: 2013. július 8-12.
Referencia szám: BE-2013-247-001   
URL

Részletes leírás szerepel a képzésekről ebben a dokumentumban.

Mindhárom képzés szerepel a Comenius-Grundtvig tanár-továbbképzések kurzuskatalógusában, így a részvétel támogatására pályázni lehet a nemzeti szolgáltató pontoknál. Magyarországon ezt a feladatot a Tempus Közalapítvány látja el. A pályázat feltételeiről részletesebben itt lehet olvasni:

A pályázat leadásának határideje 2013. január 16.
A képzésekre itt kell előzetesen regisztrálni, ennek határideje: 2013. április 30.

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten