Az állásinterjúk sötét oldala
2004/06/15 12:08
1397 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Háromból ketten kihagytak már álláslehetőséget amiatt, mert az adott munkahely nem keltett jó benyomást az első találkozáskor.

Szimpatikus munkahelyen kevesebbért is dolgozunk

A 4400 fejvadász megkérdezésével született eredmény azt mutatja, hogy igen sok cégnél elfelejtik, igen fontos, hogy az állásinterjún megnyerjék a potenciális alkalmazottakat. A megkérdezettek 85 százaléka szerint igen fontos, hogy a vállalatok is jól szerepeljenek a jelölteknek való bemutatkozás alkalmával. Az első találkozás a fejvadászok 68 százaléka szerint döntő jelentőségű abból a szempontból, érdekli-e az interjúalanyt a pozíció. Sok esetben a jelölt még egy aránylag rosszul fizetett állást is elfogad, ha sikerül megnyernie a munkaadónak az interjún.

Mi alapján döntik el a munkavállalók, szívesen dolgoznának-e egy adott helyen? A fontossági sorrend élén a jó munkahelyi környezet áll: ha az iroda vonzó, a jelöltek 43 százaléka még a magasabb fizetésről is lemond. Az esetek 42 százalékában a kevésbé jól megfizetett állás mellett döntenek az álláskeresők, ha kihívást látnak a munkában. Szintén nagy jelentőségű, hogy a team jó benyomást tegyen első találkozáskor a munkavállalóra. Igen lényeges továbbá, hogy a jövendőbeli főnök olyan személy legyen, akivel szívesen dolgozna együtt a jelentkező.

El sem olvasták az önéletrajzot

Milyen hibákat követnek el leggyakrabban az állásinterjúk alkalmával a munkaadók?

Sokaknak elmegy a kedve egy állástól, mert akár órákon át is várakozniuk kell az interjú előtt egy félreeső helyen, például a konyhában, vagy egy üres irodahelységben. Egy panaszos jelöltre az tett rossz benyomást, hogy az őt interjúvoló hölgy elkésett, és ráadásul az egész beszélgetés alatt napszemüveget viselt.

Elkeserítő lehet a rossz munkahelyi környezet is. Egy alanynak akkor ment el a kedve a pozíciótól, mikor egy ládákból álló íróasztalokkal teli irodában zajlott le az állásinterjú.
Bizalmatlanná teszi a jelentkezőt, ha kiderül, nem olvasták el az önéletrajzát. A reed.co.uk kutatásának egyik alanya elmondta, még a nevét se tudta az őt interjúvoló HR munkatárs.

Nem ritka, hogy az ellenkező nemű interjúvoló kolléga flörtölni próbál a pozíció miatt izguló jelölttel. Egy női alanyban nem keltett túl jó benyomást, mikor jövendőbeli főnöke mellei méretét kommentálta a felvételi procedúra alatt. Előfordul továbbá a káromkodó, evő, telefonáló és cigarettázó interjúkészítő is, derült ki a kutatásból.

Sok esetben szabályosan inzultálják az alanyokat: egy esetben megkérdezték a jelölttől, nem jelent-e problémát neki a túlsúlya, de olyan provokatív kérdés is akad: mit tenne a kérdezett, ha egy aktív bombát kéne hatástalanítania? A munkáltatók gyakran elfelejtik, hogy jól képzett és fontos munkatársakat veszíthetnek el a nemtörődöm viselkedésük miatt.

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten