Az Euler3d dinamikus térgeometriai program
2007/10/02 08:00
790 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Egy érdekes Internetes oldal az Euler3d dinamikus térgeometriai program néhány alkalmazási lehetőségéről.

euler Korábban már több alkalommal adtunk hírt a Petró Tamás által készített Euler3d programról. Ezzel a programmal térgeometriai szerkesztéseket lehet végezni, és a legkülönbözőbb poliédereket lehet ábrázolni

Annak, hogy most újra szóba hozzuk a témát, az oka az, hogy Dr. Szilassi Lajos tanár úr a SZTE JGYPK Matematika tanszékének docense - akinek írásai nagyon sok alkalommal szerepeltek a rovatunkban – egy cikksorozatot indított azzal a céllal, hogy megkönnyítse az Euler3d program alkalmazását azok számára is , akik kezdőként szeretnének megismerkedni ezzel a programmal.

A http://www.jgytf.u-szeged.hu/tanszek/matematika/euler3dprojekt/ címen található anyag bevezető részéből az érdeklődők megismerkedhetnek az alapvető eszközökkel, lehetőségekkel. Ezeknek birtokában már képesek lesznek önálló szerkesztések elvégzésére, különböző poliéderek ábrázolására.

A bevezetés után jön a „tárgyalás”. Tíz érdekes mintafeladat megoldásának bemutatása közben a szerző rámutat a program további technikai lehetőségeire is, de ami fontosabb, nagy tanítási tapasztalataira alapozva, a program által kínált szakmódszertani, didaktikai eszközökre is felhívja az olvasóinak figyelmét.

Ez az utóbbi anyag még nem teljes, Szilassi tanár úr most is dolgozik az egyes mintapéldákon, és folyamatosan fogja megjelentetni őket.

Talán már az eddigiekből is kitűnik, hogy ajánlhatjuk ezeket az Internetes oldalakat azoknak a diákoknak, akik szeretnének részletesebben megismerkedni az Euler3d programmal, de különösen azoknak a matematikatanároknak, akik alkalmazni akarják az oktató munkájukban ezt a programot.

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
eBiztonság Minősítés Minősítési rendszer oktatási intézményeknek
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten