Bankban dolgozni
2004/05/21 21:07
1102 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Ha szívesen lennél egy bank munkatársa, jó a szervezőkészséged, tudsz önállóan dolgozni, illetve van agyad egy kis matekhoz, na és beszélgetni is szeretsz, lehet, hogy Neked való a banki ügyintéző képzés!

Érettségivel rendelkezők részére indít banki szakügyintéző képzést a Magyar Üzletemberképző Akadémia Szakközépiskola. A képzési idő 4 féléves (félévenként 15 tanítási héttel és 6 hetes vizsgaidőszakkal). A szakképesítéssel a következő munkakörök, foglalkozások elvégzése lehetséges: pénzintézeti finanszírozási ügyintéző, pénzintézeti fizetési és betétforgalmi lebonyolító ügyintéző, pénzintézeti pénz- és értékjegy-értékesítő ügyintéző, egyéb pénzintézeti ügyintézők, értékpapír- és devizakereskedő, pénzügyi ügyintéző, számviteli ügyintéző, egyéb gazdasági ügyintéző, postai és bankpénztáros, ügyfél-tájékoztató. A szakképesítés munkaterületéhez tartozik a banki hálózat egyes egységeinél az ügyintézők munkájának szervezése és irányítása, az ügyfelekkel való kommunikáció, a banküzemben adódó feladatok önálló végrehajtása. A banki szakügyintéző munkája során jogszabályokat alkalmaz, banki információt, adatokat gyűjt, nyilvántart és szolgáltat, szabályozási előkészítői és elemzési feladatokat végez, közreműködik ellenőrzésekben, illetve intézkedéseket kezdeményez saját ha-táskörén túlmenő ügyekben is. Informatikai, irodatechnikai és audio-vizuális eszközöket alkalmaz az adott feladatnak megfelelően, a rendelkezésre álló eszközpark rendeltetésszerű használatával. Munkáját elvi irányítás mellett, nagyrészt önállóan végezheti. Munkaterületén egyes részfeladatok ellátását munkatársai között megszervezi, munkájukat ellenőrzi, irányítja. A képzésben való részvétel feltétele: középiskolai érettségi bizonyítvány és alapfokú nyelvismeret. A képzés tantárgyai: Gazdaságtan,( Üzleti gazdaságtan, Közgazdaságtan, Jogi alapismeretek, Vállalkozások szervezése,) Gazdasági Informatika,( Számítástechnika, Gazdasági informatika, Hálózati alapismeretek), Pénzügy-bank, (Pénzügyi és banki alapok, Vállalkozások pénzügyei, bankügyletek), Gazdasági számítások, (Gazdasági matematika, Statisztika), Emberi tényezők (Viselkedéskultúra, Készség- és személyiségfejlesztés, Munkaerőpiaci ismeretek, Munkavégzés technikák), Számvitel (Számvitel, Elemzés-ellenőrzés-kontrolling), Idegen nyelv,
Specializációs modulok (Biztosítástan, Pénzügyi piacok, Devizaügyletek, Hitelbírálat, EU ismeretek). A szakmai vizsgára bocsátás feltétele a képzési programban előírt követelmények teljesítése. Jelentkezési határidő: 2004. júl. 31. A képzés Budapesten és Pécsett nappali tagozaton (mindennapos oktatás, heti 28-33 óra), illetve esti tagozaton (foglalkozások pénteken 14.00-19.00 óráig és szombaton 9.00-15.00 óráig) végezhetik el az érdeklődők.
További információ: www.mua.hu

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
eBiztonság Minősítés Minősítési rendszer oktatási intézményeknek
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten