Békésy György Posta-és Távközlésforgalmi Szakközépiskola
2004/05/21 17:51
3905 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
A tizenöt éve működő iskola üvegkupolás, növényekkel díszitett aulájával, színháztermével és klubhelyiségével kellemes hangulatot áraszt. A jól felszerelt nyelvilabor, a számítógéptermek és a gyakorló posta ugyancsak vonzhatja az itt tanulni vágyókat.

A budapesti Békésy György Posta-és Távközlésforgalmi Szakközépiskolában az oktatás két szakaszra tagolható: az általános műveltséget megalapozó és szakmai orientációt nyújtó 9.-13. évfolyamokra, valamint a szakképző évfolyamok (13.-14. évfolyam) szakmai vizsgára felkészítő szakaszaira. Az általános műveltséget megalapozó szakaszban túlnyomó részben közismereti tantárgyakat (anyanyelv, matematika, történelem, idegen nyelv, informatika, biológia, kémia, fizika, testnevelés, ének, rajz- és műalkotáselemzés és szakmai orientáció) tanítanak. Emelt óraszámú az idegen nyelv (angol vagy német), az informatika és a testnevelés. Ez az első szakasz a kétszintű érettségi vizsgával zárul. A következő tanévtől 0. évfolyamos nyelvi előkészítő osztályt indítanak. Ezen az évfolyamon a tanulók heti 15 órában tanulnak angol nyelvet, 5 órában informatikát, 3 órában testnevelést és a fennmaradó hányadban kommunikációt és tanulásmódszertant. Az évfolyam eredményes elvégzése után 9. évfolyamon folytatják tanulmányaikat az angol nyelvet továbbra is emelt szinten tanulják. Ez teszi lehetővé, hogy a 10. évfolyam sikeres befejezése után előre hozott emelt szintű nyelvi érettségi vizsgát tehessenek. Ez az állami nyelvvizsgával egyenértékű. A szakmai vizsgára felkészítő szakasz a 13-14. szakképző évfolyamokon zajlik. A szakképző évfolyamon a gazdasági - szolgáltatási szakterületre képeznek középfokú szakembereket. Kereskedelmi - marketing - üzleti adminisztráció szakmacsoport szakmái közül választhatnak az érettségizett tanulók. Nappali tagozaton a következő szakmák választhatók: gazdasági informatikus (emelt szintű 2 éves képzési idővel), gazdálkodási menedzser asszisztens (felsőfokú OKJ-s szakma, akkreditált képzés 2 éves képzési idővel), posta üzleti asszisztens (középfokú 1 éves képzési idővel), európai üzleti asszisztens (középfokú 1 éves képzési idővel), integrált ügyfélkapcsolatok (call-center) asszisztense (1 éves képzési idővel), személyes ügyfélkapcsolatok asszisztense (1 éves képzési idővel). Esti-levelező tagozaton a fentieken túl reklám- és marketing ügyintéző szakmában szerezhetnek képesítést tanulók. Nappali tagozaton a képzés ingyenes, a felvétel felső korhatára a 22 év. Az esti- levelező tagozaton nincs felső korhatár.
Az iskola elvégzésével további szakirányú felsőfokú továbbképzési intézmény választása lehetséges: Széchenyi István Egyetem (Győr), Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem, Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem, Egyéb gazdasági és műszaki főiskolák (pl. Budapesti Gazdasági Főiskola, Pénzügyi- és Számviteli Főiskolai Kar; Budapesti Műszaki Főiskola: Kandó Kálmán Villamosmérnöki Főiskolai Kar, Bánki Donát Gépészmérnöki Kar stb.)
További információ:Békésy György Posta-és Távközlésforgalmi Szakközépiskola, 1174 Budapest, XVII. kerület Széchenyi utca 9-11., Levélcím:1656 Budapest, Pf. 111., Telefon/fax: 256-1673, 257-0032, E-mail:

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten