Bercsényi Miklós Közlekedési Szakközépiskola és Gimnázium
2004/02/20 02:19
3015 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
A győri iskola sokféle szakma elsajátítására nyújt lehetőséget: autószerelő, autoelektronikai műszerész szakmák mellett egyéb közúti és vasúti közlekedési foglalkozások közül választhatnak az ide jelentkezők. A gimnáziumi osztályok főként a rendőri, tűzoltói, határőr-, vámügyintéző adnak előképzettséget.

Az érettségi bizonyítvánnyal rendelkező fiatalok részére a győri Bercsényi Miklós Szakközépiskolában és Gimnáziumban OKJ szerinti nappali tagozatos képzést nyújtanak. A képzés iránya a közlekedési szakterület - közúti közlekedés és vasúti közlekedés. A képzés időtartama - előképzettségtől függően - 1-3 év. Az iskolában választható szakmák a következők: szállítmányozási ügyintéző, autószerelő, autóelektronikai műszerész, vasútüzemvitel-ellátó, közlekedés-üzemviteli gépjárműüzemi technikus és közlekedésgépészeti technikus közúti járműgépész. Ez utóbbi két szakmához autószerelő, vagy autóelektronikai műszerész végzettségre is szükség van. A közlekedés-üzemviteli gépjárműüzemi technikus feladata a személyi és áruszállítási tevékenység irányítása, szervezése, forgalomszervezés, forgalomirányítás. A vasútüzemvitel ellátó forgalmi szakszolgálatnál forgalmi szolgálattevő, térfelvigyázó, állomásírányító stb., kereskedelmi szakszolgálatnál kereskedelmi szolgálattevő, személy és árufuvarozási ügyintéző, személy pénztáros, fuvarszervező stb.
Megfelelő számú érdeklődő esetén az iskola tanfolyamokat indít, a profilukhoz tartozó szakmákban. Ezek a következők: könnyűgépkezelői, mestervizsgára előkészítő, szakmát kiegészítő és környezetvédelmi felülvizsgáló tanfolyamok. Az iskola ECDL vizsgaközpont, Európai Számítógép Használó Jogosítvány megszerzésére is lehetősége van itt a tanulóknak, de külsősöknek is.
A gimnáziumi osztályaikba belügyi és vámszakmák, illetve pályák iránt érdeklődő fiatalok jelentkezését várják. A tűzvédelmi és katasztrófa-elhárító osztály a tűzoltó pályára készíti elő a diákokat, a tűzvédelmi I. és tűzvédelmi II. OKJ-s szakmák tananyagát elsajátítják, a szakmai vizsga is letehető. Az Ybl Miklós Műszaki Főiskolán, illetve a Pollack Mihály Műszaki Főiskolán beszámítják a felvételi pontszámukba az előképzést. A közbiztonsági osztály rendőri pályára orientáló előképzést nyújt; a határőr, határ-rendész osztály ugyancsak az előképzésben segít. A vám és vám-rendész oszályon a vámügyintéző és vámkezelői szakmák fakultatív módon elvégezhetők, OKJ-s vizsgát tehetnek belőlük az érdeklődők.
Az iskola saját kollégiummal rendelkezik, de tudnak szállást biztosítani más szakközépiskolák létesítményeiben. További információ: www.bercsenyi-gyor.sulinet.hu/ , Cím: Győr, Cinka Panna út 2. 9025 Tel: 96/328-144, Fax: 96/328-362

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
eBiztonság Minősítés Minősítési rendszer oktatási intézményeknek
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten