Beszámoló a Legyél Te is Informatikus! – Informatikai Oktatási Konferencia 2016-ról
2016/03/22 08:00
1705 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A HTTP Alapítvány és a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar idén már negyedik alkalommal hívta meg az informatikai oktatásban részt vevő képzőintézmények tanárait, oktatóit és vezetőit, valamint az IT területen érintett cégek, szakmai szervezetek és kormányzati szervek képviselőit az Informatikai Oktatási Konferencia rendezvényre.

IOK2016

A rendezvény idén a Magyar Telekom Csoport közelmúltban útjára indított Legyél Te is Informatikus! pályaorientációs programjához kapcsolódott, melyben a HTTP Alapítvány szakmai partnerként vesz részt. A kezdeményezés célja az informatikai ágazat, az informatikai pálya népszerűsítése az általános- és középiskolai tanulók körében, a munkaerő-piaci lehetőségek bemutatása és az informatikus szakmához kapcsolódó negatív sztereotípiák ledöntése.

Az informatikai technikus- és mérnökképzés fejlesztése stratégiai fontosságú, hiszen a több mint húszezerre becsült betöltetlen IT álláshely súlyos tízmilliárdokban mérhető kiesést jelent a magyar gazdaságnak.

A konferencia napján és helyszínén rendezték meg a WorldSkills 2017 Abu Dhabi szakmai világbajnokság nemzeti válogatójának középdöntőjét, ahol 12 fiatal informatikus mérkőzött meg az áprilisi döntőbe jutásért.

A rendezvényhez kapcsolódó sajtófotók letöltése.

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten