Bőrfeldolgozóipari Középiskola és Szakiskola
2004/04/21 08:00
2918 megtekintés
A cikk lejárt! Valószínű, hogy már nem aktuális információkat tartalmaz!

Aki szívesen készítene bundát, sapkát, netalántán boát, azaz érdekli szűcs szakma, ma már ne ezen a néven keresse a képesítést az Országos Képzési Jegyzékben! Az új képesítés neve: szőrme- és bőrkonfekcionáló.


A szakma elsajátítására nyújt lehetőséget például a budapesti Bőrfeldolgozóipari Középiskola és Szakiskola. Az iskolában a szőrme-és bőrkonfekcionáló képzésen kívül bőrdíszműves, cipőkészítő, cipőfelsőrész-készítő, szíjgyártó-nyerges, bőrtárgykészítő és ruházati kereskedő képzések közül lehet választani. A 9-10. évfolyamon általános szakmai alapozó képzésben részesülnek a diákok, a 11-12. évfolyamon már szakmai képzés folyik. Érettségit adó középiskolai képzés 9-12. évfolyamon, bőrkonfekcióipari és cipőipari technikus képzés pedig 13. évfolyamon zajlik. A tanulók az angol vagy a német nyelv tanulása között választhatnak.

Iskolarendszeren kívüli, önköltséges tanfolyamokat az iskola megfelelő jelentkező esetén indít a következő szakmákban: bőrtárgy készítő, cipőfelsőrész-készítő, cipőkészítő (cipész, cipőgyártó), bőrdíszműves, szőrme-és bőrkonfekcionáló (kesztyűs, szűcs, bőrruha-készítő).  Az oktatásban a hangsúly elsősorban a szakmai gyakorlati képzésen van, de a diákok tanulnak divattörténetet, illetve megtanulják az anyagok kiválasztásának módját és a modelltervezés alapjait is. A gyakorlati oktatás iskolán belül, tanműhelyben folyik, korszerű gépekkel és berendezésekkel, kabinet rendszerben.

A tanműhelyek felszerelését pályázati pénzekből, szakképzési hozzájárulásokból, valamint külső vállalatok támogatásával folyamatosan fejlesztik. Az iskola saját számítástechnikai laborral, nyelvi laborral rendelkezik. Külön CAD-CAM tanterem áll rendelkezésre a szakmai többlet-tanulási lehetőségek kibontakoztatásához. Audiovizuálisan jól felszerelt előadó és fogadóterem található az épület földszintjén, szakmai és iskolai rendezvények lebonyolítására. Tartanak választható, nem kötelező tanórai foglalkozásokat is szakmai idegen nyelvből, bőrkonfekció-ipari modellezésből, számítástechnikából, szakmai előkészítő gyakorlatból, illetve kiegészítő gyakorlatból.

A diákok részt vehetnek labdarúgó, kézi- és kosárlabda házi bajnokságokon, illetve úszás, gyógytestnevelés, asztalitenisz és squash áll a sportolási lehetőségek között. Ez utóbbira az iskolához közeli sportcenrtrumban nyílik lehetőség.

 További információ: 1-370-9139, Cím:1047 Budapest, Baross u. 39.

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten