Díjat nyert a Fürge Diák és Az Emberség Erejével Alapítvány együttműködése
Lénárt Ágnes
2009/12/08 13:44
739 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Magyarország második legnagyobb, országos hálózattal rendelkező iskolaszövetkezete, a Fürge Diák együttműködését díjazták a hétvégén a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat civil és céges együttműködéseket díjazó pályázatán. November 28-án rendezték meg a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Szakmai Napját, melyen elismerő díjakban részesültek azok a személyek és szervezetek, melyek kiváló munkát végeztek a hazai ifjúsági munkában.

A Fürge Diák Iskolaszövetkezet 2008 őszén hirdette meg társadalmi felelősségvállalás programját, melynek során olyan szervezetnek ajánlott fel az 1,000 munkaórát, amelyek közvetetten vagy közvetlenül a fiatalok elhelyezkedési esélyeinek növelésén munkálkodnak. Az iskolaszövetkezet civil szervezetek számára kiírt pályázatát Az Emberség Erejével Alapítvány nyerte. A nyertes alapítvány célkitűzése a társadalmi elfogadás, befogadás erősítése a fiatalok körében.
Ezt az együttműködést díjazták a Mobilitásnál. 

Kátai Brigitta, a Mobilitás CSR koordinátora elmondta, hogy a díjazók egyértelműen emellé az együttműködés mellé tették a voksukat.

- Az Emberség Erejével Alapítvány jelentkezése kidolgozottságában messze kiemelkedett a többi aspiráns sorából, illetve szakmailag a leginkább végiggondolt projektről van szó. Ami szintén mellettük szólt, hogy az Alapítvány és a Fürge Diák összefogása valóban eljut nagyszámú fiatalhoz. Emiatt döntöttünk az ő együttműködésük mellett.

Nyirati András, az Alapítvány vezetője elmondta, hogy szerencsés egybeesésről van szó, mivel a nyertes program ötlete, nem sokkal a pályázati lehetőség megtalálása előtt született.

- Idén sokkal több fiatalhoz eljuthattunk az együttműködésnek köszönhetően, a Mobilitás díja pedig megkoronázza a közös munkát.

Simon Balázs, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet jogi és kommunikációs vezetője nagyon büszke a díjra.

- Mi, együttműködő partnerek sikeresnek ítéltük a közös munkát, de az, hogy egy szakmai szervezet is kiemelkedőnek tartja a projektet, csak megerősít minket abban, hogy továbbra is nagy hangsúlyt kell fektetnünk cégünk társadalmi felelősség vállalására.

A Fürge Diák álláspontja szerint a diákmunka „befektetés a társadalomba”, vagyis az általa kínált munkalehetőségekkel élve tudatos, felelősségteljes, tapasztalattal bíró fiatalok kerülnek a munkaerő-piacra. Mivel ez a tevékenység önmagában nem elég ahhoz, hogy minden diák tanulmányait befejezve megfelelő ismeretekkel felvértezve indulhasson munkát keresni, ezért a tapasztalatszerzés és az elhelyezkedési esélyek növelésének más formáit is továbbra is támogatni kívánja a szövetkezet.

Ezért társadalmi szerepvállalásának keretében a Fürge Diák 2009-ben meghirdette a „Dolgozz a jövődön!” programot, amelyben a kiemelkedő diák-munkavállalók karriercsomagot kapnak. Következő lépésként a diák-munkavállalók 12 pontját állította össze a fiatalok könnyebb munkavállalásáért és jogszerű alkalmazásáért.

A „Dolgozz a jövődön!” kampányhoz elkészült egy oktatási segédanyag is, amely segít a tanulóknak eligazodni a munka világában. A kiadvány segítségével a tanulók megismerhetik a munkavégzésüknek keretet adó jogszabályi környezetet. A munkaerő-piaci kalauz munkajogi részeit a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Munkajogi Tanszéke ellenőrizte.

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
eBiztonság Minősítés Minősítési rendszer oktatási intézményeknek
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten