E.T. születésnapja
2001/12/19 00:00
932 megtekintés
A cikk lejárt! Valószínű, hogy már nem aktuális információkat tartalmaz!
Jövőre lesz húsz éves Steven Spielberg E.T. című filmje, amely a mozi történetének egyik legnagyobb kasszasikerét érte el. Azóta csak a Jurassic Parknak és az Elveszett világnak sikerült megelőznie. Nem véletlen, hogy a Universal ünnepség-sorozattal készül megemlékezni az évfordulóról.


Logo lett belőle

T. című filmje, amely a mozi történetének egyik legnagyobb kasszasikerét érte el. Azóta csak a Jurassic Parknak és az Elveszett világnak sikerült megelőznie. Nem véletlen, hogy a Universal ünnepség-sorozattal készül megemlékezni az évfordulóról.

E.T. az ajándékok egy részét már meg is kapta: a Universal megváltoztatta régóta ismert logóját, a közönség filmjeinek vetítése előtt már nem a földgömböt látja, hanem a kis földönkívülit, amint Elliott, a földi barátja biciklin kerekez a Hold felé. És ez így marad egészen 2002 végéig. A cég E.T-s üdvözlő lapokat, új játékokat is forgalmaz. Az igazi meglepetésre azonban a jövő év elejéig kell várni. Akkorra tervezik a film DVD-kiadását. Benne lesz az eredeti, az 1982. június 11-én bemutatott változat, és az új, felújított és módosított is. Ez utóbbi új kópiát új hangkeveréssel és olyan részekkel adják ki, amelyek csak az eredeti montázsban voltak benne. Spielberg néhány jelenetet is meg akar változtatni a digitális technológia lehetőségeivel, mert ki akarja iktatni azokat a részeket, ahol fegyverek szegeződnek a gyerekekre, valamint Elliott anyjának egy kommentárját, amelyben utalás történik a terrorizmusra. A felújított film márciusban kerül a mozikba.

A születésnapi ünnepségek kezdete egybeesik Spielberg A.I. - Mesterséges intelligencia című filmjének Oscar-jelölési kampányával. A The New York Times szerint nehéz nem összehasonlítani a két filmet, mivel mindkettőnek gyerek a főszereplője és mindkettő a sci-fi világában történik. Az összehasonlítás során azonban kiderül: a két alkotás igen távol áll egymástól üzenete és népszerűsége tekintetében. Az E.T.-t a közönség olyan melegen fogadta, hogy húsz év múlva is szeretettel emlékezik rá. Az A.I. pesszimista hangvétele azonban megijesztette Spielberg híveit és ez a film bevételein is erősen meglátszik. Hogy ez veszélyezteti-e a rendező esélyeit az Oscarra, arról még a legnagyobb szakértők sem tudnak érdemben nyilatkozni, de nem tartják kizártnak, hogy a kis földönkívüli és a robot versenyében ismét E.T. lesz a győztes. (gluck)

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
eBiztonság Minősítés Minősítési rendszer oktatási intézményeknek
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten