Érdekes animációk a matematika rovatban
Tarcsay Tamás
2007/11/24 00:00
2475 megtekintés
A cikk lejárt! Valószínű, hogy már nem aktuális információkat tartalmaz!
A rovatunk aktuális szavazása a számítógéppel segített matematikaoktatásról, tanításról szól. A témához adalékként néhány animációt ajánlunk az olvasóink figyelmébe.

A rovatunk aktuális szavazása a számítógéppel segített matematikaoktatásról, tanításról szól. A rovatunk aktuális szavazása a számítógéppel segített matematikaoktatásról, tanításról szól.

A témához adalékként néhány animációt ajánlunk az olvasóink figyelmébe.A témához adalékként néhány animációt ajánlunk az olvasóink figyelmébe.

Egy nemrégiben befejeződött sorozatunk a gráfelméletről szólt, ezért most e témakörhöz kapcsolódó animációkat mutatunk be.Egy nemrégiben befejeződött sorozatunk a gráfelméletről szólt, ezért most e témakörhöz kapcsolódó animációkat mutatunk be.

Barangolás a sakktáblánBarangolás a sakktáblán

Talán kevésbé nyilvánvaló, de az itt következő animáció is a Hamilton út és a Hamilton kör keresését kívánja a játékostól, csak itt a vizsgált gráf pontjai a sakktábla mezői, élei pedig a lehetséges lépések.Talán kevésbé nyilvánvaló, de az itt következő animáció is a Hamilton út és a Hamilton kör keresését kívánja a játékostól, csak itt a vizsgált gráf pontjai a sakktábla mezői, élei pedig a lehetséges lépések.

Sakktábla lefedéseSakktábla lefedése

Ez a játék már nem kapcsolódik a gráfokhoz, annyiban viszont igen az előzőhöz, hogy ezt is sakktáblán lehet játszani.Ez a játék már nem kapcsolódik a gráfokhoz, annyiban viszont igen az előzőhöz, hogy ezt is sakktáblán lehet játszani.

Tarcsay Tamás

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten