Exobolygók képgyűjtemény
Nádori Gergely
2007/12/16 10:25
1369 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
A csillagászet egyik legdinamikusabban fejlődő ága a Naprendszeren kívüli bolygók kutatása. Ezek megismertetéséhez és tanításához adhat sok segítséget az SDT exobolygók képgyűjteménye.

A Naprendszerünkön kívüli bolygók kutatása sokféle izgalmas eredménnyel szolgálhat. Egyfelől választ adhat arra a kérdésre, hogy a mi Naprendszerünk és benne az életre alkalmas Föld kivételes és különleges hely csak az Univrzumban, vagy inkább sokszor előforduló és közönséges hely. Másfelől közelebb vihet ahhoz is, hogy megértsük a saját Naprendszerünk működését is. Az égre pillanatva akár statisztikai értelemben is vozsgálhatjuk majd, milyenek a bolygók és a bolygórendszerek, sőt bepillantást nyerhetünk akár az ilyen rendszerek születésének körülményeibe is.

Az exobolygóü kutatás olyan terület, amivel könnyű bárki érdeklődését felkelteni a modern csillagászat iránt. Ezt segítik az SDT-ben található fantáziaképek is, melyekből néhányat bemutatunk ízelítőül alább:

Exobolygó fantáziaképe Exobolygó fantáziaképe Exobolygó fantáziaképe Exobolygó fantáziaképe A gyűjtemény azonban nem csak szép képeket tartalmaz, hanem olyan ábrákat is, melyek segíthetnek megérteni az exobolygó kutatás mikéntjét.

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten