Fejlesztő pedagógusok honlapja
Szendrei Judit
2007/11/24 00:00
3889 megtekintés
A cikk lejárt! Valószínű, hogy már nem aktuális információkat tartalmaz!
Az oldal kiemelten informatív szülők s pedagógusok számára, akik a gyermekek esetleges problémáinak okait szeretnék minél átfogóbban megismerni. Hasznos és jó gyakorlati iránymutatást nyújt azon általános, fejlesztő- és gyógypedagógusoknak, akik a gyermekek problémáit kutatni és orvosolni készek.

Az oldal jól érthető és könnyen hozzáférhető formában sorra bemutatja a fejlesztő pedagógusok által használt legkorszerűbb és leginkább bevált módszereket, nevezetesen: 

- A Sindelar terápia bemutatása során megismerkedhetünk a  tanulási zavart okozó részképesség-gyengeségek felismerésére irányuló módszerekkel illetve a problémával és annak terápiájával az óvodáskorban és iskolát kezdő gyermekeknél. Megtudhatjuk, hogy a tanulási zavar megelőzése, illetve kisiskoláskorban a zavar elmélyülésének megakadályozása érdekében mit tesznek/tehetnek a szakemberek. 

- A grafomotoros zavar jellemzői jegyeinek leírását is megtalálhatjuk az oldalon, továbbá a zavarok okairól, a fejlesztés tartalmáról, feladatáról, módszereiről, a fejlesztés hatásáról is sokat megtudhatunk.   

- A szenzomotoros terápiák fajtáinak, így például az ún. Hidroterápiás Rehabilitációs Gimnasztika (HRG)-fejlesztésnek a bemutatása sem marad el.

- A Meixner- módszer sajátosságai, alapelvei, az olvasástanítás előtt végzendő fejlesztő gyakorlatok, a tanítás lépései mind hasznos tudnivalók az alsó tagozaton oktató-nevelő tevékenységet folytató gyakorló pedagógusok számára.

A honlap folyamatosan értesíti a szakembereket továbbképzésükre vonatkozó, a Vadaskert Alapítvány által szervezett tanfolyamokról, képzésekről szóló információkról. A képzések célja a gyermek- és ifjúságpszichiátria, szociális, valamint a pedagógia területén dolgozó szakemberek tudásszintjének szintentartása, folyamatos bővítése, korszerű szakmai anyagok ismertetése és hazai honosítása. 

Továbbá konkrét gyakorlati foglalkozási segédletekkel szeretné könnyebbé tenni a fejlesztő pedagógusok egyébként sem könnyű, ám annál hasznosabb munkáját. Jó hír, hogy a honlap többnyelvű megjelenésére irányuló átalakítása is egyre gyorsabb léptekkel halad, tehát sok külföldön megjelent szakcikkhez már nemsokára ezúton is hozzájuthat a szakmai fejlődésére figyelmet fordító pedagógusközönség. 

Természetesen minden szakmai, illetve szülőknek szóló, őket gyakorlati tanácsokkal ellátó cikk  ezután is elsősorban magyar nyelven jelenik majd meg. A honlap működtet interaktív felületet is, ahol feltehetik kérdéseiket, megoszthatják s megvitathatják gondolataikat. A honlapon, a gyermekek jogaira, az oktatáspolitikai változásokra vonatkozó törvény egyenes úton való hozzáférése is megoldott.

Ajánljuk figyelmükbe tehát a  www.fejlesztok.hu című weboldalt. Kattinstanak!

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten