Felelős állattartás
Horváth Anikó
2010/09/02 07:58
1487 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
A Magyar Állateledel Egyesülés célja, hogy a gyerekek már az óvodában megtanuljanak helyesen bánni és viselkedni a környezetükben élő kutyákkal és macskákkal, ami segíti őket a harmonikus fejlődésben, és növeli biztonságukat. Ennek érdekében óvodai és iskolai programokat vezettek be.

Utolsó frissítés ideje: 2010.09.02.

Magyarországon egyetértés van abban, hogy a felelős állattartás közügy, közel 20 éves múltja van a felelős állattartás tudatos népszerűségének. Különösen a gyerekek számára lenne fontos megismerni, hogyan bánjanak a környezetükben élő állatokkal. Bár a magyarországi állateledel cégek szinte mindegyikének van társadalmi felelősségvállalást erősítő tevékenysége, a jövőben egységesen lépnek fel az oktatási programok támogatásában. A Magyar Állateledel Egyesülés kezdeményezése új lendületet ad a felelős állattartásra nevelő tevékenységnek. A program nemzetközi szinten is népszerű, az Európai Állateledel Ipari Szövetség (FEDIAF) átvette és az Unió tagállamaiban vezeti be a közel 20 éves, felelős állattartást népszerűsítő hagyományokra épülő magyar gyakorlatot.

Az új tanévtől az Egyesülés támogatja a már jól ismert és Európa-szerte átvett Frakk Óvodai Programot, (amelynek gazdája a Felelős Állatbarátok Egyesülete FÁBE) és törekszik a Németországban jól bevált interaktív iskolai programot meghonosítani. A Frakk program segít abban, hogy csökkenjen a kutyaharapásos balesetek száma, különösen a 3 és 6 éves gyerekek közt.

A Magyar Állateledel Egyesülés felelős állattartás oktatóprogramjának tartalma:

  • Óvodai foglalkoztató és módszertani füzet 3 éves kortól (a Frakk program mintájára)
  • Elbűvölő macskák – interaktív tananyag iskolai foglalkoztató feladatlapokkal
  • A felelős állattartás 7 aranyszabálya oktatófilm

További anyagok a Magyar Állateledel Egyesülés honlapján találhatók.

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
eBiztonság Minősítés Minősítési rendszer oktatási intézményeknek
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten