Félidőnél tart az EDE első kölcsönzési időszaka
2012/11/14 08:00
2353 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A tanév elején bevezetett és az Országos Szakmai Tanévnyitó Rendezvényen bemutatott EDE rendszer (Educatio Digitális Eszköztár) diákok, pedagógusok és közoktatási intézmények számára kínál ingyenesen letölthető, offline módon használható oktatási szoftvereket.

ede

A rendszerben lehet egyéni felhasználóként és intézményként is regisztrálni, előbbi esetben szoftverenként 1-1, utóbbi esetben iskolánként 50-50 licencet lehet igénybe venni. A féléves kölcsönzési időszakok minden évben augusztus 1. és január 31. valamint február 1. és július 31. között tartanak. Ha a kipróbálási időszak végén úgy döntünk, hogy szeretnénk meghosszabbítani a kölcsönzést, újra jelezni kell az igényt a kérdéses szoftverre, valamint meg kell jelölni a szükséges licenckulcsok számát, amikkel aktiválni lehet a telepített programokat. Az EDE egy kölcsönzési időszak alatt összesen szoftverenként 1500 licenckulcsot tud kiosztani.

Az elérhető szoftverek listájában ugyanúgy megtalálhatók alsósok számára készült szoftverek, mint felsősökhöz és középiskolásokhoz szólóak. Többféle tantárgy is képviselteti magát, úgymint a magyar nyelv és irodalom, a történelem, a matematika, a művészettörténet, a biológia, a kémia és a földrajz.

A kölcsönözhető szoftverek listája megtalálható az ede.educatio.hu oldalon.

Az akkreditált digitális taneszközök használata ingyenes, de a szakmai nyomon követés érdekében a taneszközöket kölcsönző oktatási intézményeknek szoftverenként egy, a használatot dokumentáló beszámolót kell készíteni a kölcsönzési időszak végén. Praktikusan ez azt jelenti, hogy az egy-egy szoftvert igénybe vevő pedagógusok egy online kérdőívet töltenek ki annak használatáról és a használat módszertani jellemzőiről.

A Sulinet Moodle keretrendszeren belül szintén ingyenesen állnak a pedagógusok és tanulók rendelkezésére SCORM-os tananyagok, flipbookok és tesztek a következő tantárgyakból: biológia, földrajz, fizika, kémia, irodalom, történelem. Ezek az anyagok inkább a középiskolás korosztály számára készültek, korlátlanul hozzáférhetőek, azonban csak online lejátszhatók.

Kapcsolódó írások:

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten