Fesztiválakadémia – A kamarazene ünnepe Budapesten
2016/04/27 08:00
1386 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Liszt Ferenc Zeneakadémia falai között felnőtt és később mesterré lett legendás kamaramuzsikusok örökségét kívánja ápolni Kelemen Barnabás és Kokas Katalin hegedűművészek új nyári rendezvénye, a Fesztiválakadémia Budapest. Az első évben négynaposra szervezett hiánypótló kamarazenei fesztivál külföldi és hazai kiválóságok sokaságát, a műfaj igazi csillagait hozza el a budapesti közönségszámára.

fesztivalakademia

Új fesztivált indít Kokas Katalin és Kelemen Barnabás

Időpont: 2016. július 21-24.

A Fesztiválakadémia egyik különlegessége, hogy a mesterkurzusokba a közönség is betekinthet majd előzetes regisztráció alapján. A fesztiválon fellépő világhírű művészek pedig – egyedülálló módon – a növendékekkel együtt próbálnak és lépnek fel egy-egy tétel erejéig a Solti teremben.

„Úgy gondoljuk, sikerült az első Fesztiválakadémiára igen rangos névsort megnyernünk, amely igazikuriózum a hazai koncert kínálatban. A közönség pedig nemcsak a rendkívüli művészeket hallgathatja meg és különleges, ritkán hallható művekhez kerülhet közel, hanem az alkotás folyamatába is betekinthet.”nyilatkozott a fesztivál két művészeti vezetője.„Nagy megtiszteltetés, hogy a kamarazene fellegvára – amely gyerekkorunktól fogva mindkettőnk bölcsője és legemlékezetesebb koncertjeink helyszíne volt –, a Zeneakadémia a Fesztiválakadémia számára nyitja meg először a kapuit és ad otthont nekünk.”

Az idei vendégek között sok az ismerős név, ami nem véletlen: a fellépők magját azok az előadók adják, akikkel a művészházaspár már korábban itthon és külföldön rendszeresen fellépett. A jelenlegi – defolyamatosan bővülő - névsor: Vilde Frang, James Boyd, Nicolas Altstaedt, Fenyő László, José Gallardo, Kocsis Zoltán, Jonathan Cohen, Anna Reinhold, Thomas Dunford, Alina Ibragimova, Homoki Gábor, Rohmann Ditta, Fejérvári Zsolt, Lendvay József, Maxim Rysanov, Jing Yang, Kokas Dóra, Klenyán Csaba,Balog József, Ittzés Gergely, Káip Róbert, Pavlovits Dávid és Szalai András, Kelemen Barnabás, BorisAndrianov.

A Fesztiválakadémia az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg. Együttműködő partnerei az Operettissima Kft., a Zeneakadémia és a Jeunesses Musicales Hungary.

A háromnapos koncertsorozatra a jegyek már kaphatóak a Zeneakadémia jegypénztárában és a jegy.hu online rendszerén. Hamarosan elérhetők lesznek a három esti koncertre szóló bérletek is.

Solti-teremben tartott délutáni koncertek és előadások az adott napra szóló kiegészítő napijeggyel látogathatóak.

Részletes program elérhető az alábbi felületen

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten