Fogászati asszisztensképzés Miskolcon
2004/12/14 03:35
1977 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Fogászati asszisztensképzés az országban négy helyen működik. Két fővárosi, egy miskolci és egy győri szakközépiskola nyújt ilyen jellegű képzést. Most a miskolci Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola és Szakiskolát ismerhetitek meg részletesebben.

A Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola és Szakiskola közel ötven éve működik ugyanazon a helyen, a Borsod Abaúj Zemplén megyei kórház területén. 2002-ben összevonták a miskolci Korányi Sándor Egészségügyi Szakközépiskolával. Az iskola részt vesz a Phare és az OM által támogatott "FORRÁS" Pályaválasztási és pályaorientációs tanácsadási regionális kísérleti projektben. A kísérleti program célja a pályaválasztási döntéshez szükséges széleskörű információ nyújtása, illetve pályaváltás kihívásként történő megéléséhez szükséges készségek kifejlesztése az adott célcsoportnál. Olyan korcsoportok bevonása a pályaorientációba, akik a tanórai keretben működő ilyen tevékenységben nem részesülnek és helyzetüknél fogva aktuálisan igényelnék. Az iskolának, mint szakképző intézménynek alapvető célja a munkaerőpiaci változásokhoz való megfelelés. A partneri elvárások kielégítése a minőség jegyében. Célcsoportjai: 9. évfolyamos 15 éves tanulók, a 11-12. évfolyamos 17-18 éves tanulók, 13-15. Évfolyamos 19-23 éves tanulók.

A klinikai fogászati higiénikus képzési ideje két év. A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik képesek fogorvos mellett fogászati beavatkozásoknál segédkezni, önállóan preventív munkát végezni a betegek és az egészségesek szájhigiénére nevelésében. Képesek felismerni iatrogén ártalmakat és alkalmazni az ellene való védekezést. Jó kapcsolatot tudnak teremteni, és megfelelően kommunikálnak a beteggel. A beiskolázás feltétele az érettségi bizonyítvány, pszichés és orvosi alkalmasság, betöltött legfeljebb 20. életév, jó manuális és kommunikációs készség. A jelentkezés módja: az iskolában beszerezhető jelentkezési lapon. Az iskolába még a következő szakokra lehet jelentkezni: ápoló, mentőápoló, csecsemő és gyermekápoló, egészségügyi operátor, csecsemő és kisgyermekgondozó, szociális asszisztens.

  • További információ: Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola, 3526 Miskolc, Szentpéteri Kapu 76. Tel: (46) 508-095, (46)507-980, Email: mail@ferenczi.hu, Honlap: www. ferenczi. hu

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
eBiztonság Minősítés Minősítési rendszer oktatási intézményeknek
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten