Ha nyúl, legyen kövér!
2003/11/02 23:24
916 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
A gyermekrajzok gyakran visszatérő figurája a nyúl, mely őrző állatként a szüzesség, a gyermeki ártatlanság és tisztaság szimbóluma.

A nyulaknál minden másképpen van.


A nyulak nyúlnyelven beszélnek. Bizalmasan "Habzson!"-nal köszöntik egymást, ám ha idősebb nyúllal találkoznak, "Haf-haf!"-ot kiáltanak.


Amikor egy nyúl azt mondja: "Rönó axi göpterettü!", akkor biztosak lehetünk abban, hogy minden rendben van. (A nyulak jókedvűek.) Persze csak az érti meg őket, aki tud nyúlul.


A nyulak gyakran élnek a fordított nyelv fortélyával. A fordított nyelven az "igen" az "nem, és fordítva. A nyulaknál még a nyelvhasználat is másképpen van.


A nyulak szeretnek "jó ruhába járni kelni", ünnepelni. Gyakran rendeznek különféle bálokat a Zöld Tisztás téren. Messze földön híresek a tökpitebálok.


A nyulak tiszta és színes világban élnek, ahol állandó jelenség a szivárvány.


A nyúl békés, játékos és derűs - papa, mama, gyerekek egymás hegyén-hátán.


A nyúl nemcsak természeténél fogva "fékezhetetlen agyvelejű", hanem iskolában is pallérozza elméjét. A nyúlfutástanfolyamot azonban messze elkerüli.


A nyúlnak csupa jó tulajdonságai vannak: jószívű, barátságos és figyelmes. Természetesen nagyon bátor, furfangos és szép. Valahányszor szépségversenyt rendeznek az erdőben, mindig Nyuszi Jóska nyeri el a szakszervezeti beutalót maga és népes családja örömére.

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
eBiztonság Minősítés Minősítési rendszer oktatási intézményeknek
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten