Drámapedagógiával a fiatalokért
Sulinet
2012/06/06 16:09
1278 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Sikerrel zárult az első év a Színház és pedagógia a fiatalokért elnevezésű programban, amelyet a Káva Színház és Dráma a Nevelésért Alapítvány indított útjára.

szinhaz_001_520 A TÁMOP pályázat keretében, európai uniós és magyar állami támogatással megvalósuló programban nyolc oktatási-nevelési partnerintézmény összesen 1450 diákja vehetett részt - olvasható az alapítvány MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Káva Alapítvány programjának célja, hogy a fiatalok neveléséhez drámapedagógiai módszerekkel járuljanak hozzá. A drámapedagógia foglalkozásokon résztvevő diákok magabiztosabban kommunikálnak, szívesebben járnak iskolába és nyitottabbak, elfogadóbbak a társadalmi problémákkal szemben. A Színház és pedagógia a fiatalokért program keretein belül összesen 72 témanap valósult meg, amelyből 33 színházi nevelési, 39 pedig drámapedagógia foglalkozás volt.

A visszajelzések alapján mind a tanárok, mind pedig a diákok hasznosnak és tanulságosnak érezték a programot, ahol erkölcsi, társadalmi és általános emberi kérdéseket érintő témákat dolgoztak fel a Káva Alapítvány szakembereinek segítségével. Az ingyenes programok nyolc partnerintézményben, az ország különböző pontjain, 9-18 éves diákok, valamint egy óvodai csoport bevonásával valósultak meg.

    "A Színház és pedagógia a fiatalokért program eredményességét a partnerintézményekkel kialakított kapcsolatok is igazolják, bízunk benne, hogy a kezdeményezés hosszú távon is fenntartható lesz" - idézi a közlemény Gyombolai Gábor színész-drámatanárt, aki hozzáteszi: az alapítvány által kínált tanárcsomag lehetővé teszi, hogy a tanárok saját maguk is beépítsék a program módszertanát a tantervbe.

Forrás

  • MTI 

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
eBiztonság Minősítés Minősítési rendszer oktatási intézményeknek
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten