Hogy motiválható a diák és a pedagógus?
2012/11/08 08:00
2839 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Kedv s öröm röpkedne... (De)motiváció az iskolában címmel szervez tudományos konferenciát a Miskolci Egyetem Tanárképző Intézete. A VI. Miskolci Taní-tani Konferencia középpontjában egy egyszerű, de szinte minden pedagógust érintő kérdés áll: hogyan motiválhatók a diákok?

Melyik tanár ne küzdeni időnként azzal a problémával, hogy a diákokat nem érdekli a tananyag? A gyerekek sokszor motiválatlanok, érdeklődésüket pedig a legizgalmasabb bemutatókkal, színes tanórákkal sem lehet felébreszteni. A gyerekek érdektelensége hatással lehet a pedagógusra is, aki egy idő után elveszítheti kezdeti lelkesedését, hivatástudatát és fásulttá válhat. A motiváció mindkét felet érinti és éppen olyan fontos a diákok motivációja, ahogyan a pedagógusoké is. A Miskolci Taní-tani Konferencián ez a fontos kérdés kerül górcső alá pedagógiai, pszichológiai, andragógiai és oktatáspolitikai szempontokból. Természetesen a legjobb, ha maguk az érintettek számolnak be tapasztalataikról, vagy adnak támpontokat a megoldáshoz. A VI. Miskolci Taní-tani Konferenciára előadóként és érdeklődőként is jelentkezhet bárki.  Elmondani könnyebb!

A regisztrációt követően az előadók feltölthetik előadásuk rövid tartami összefoglalóját, címét és csatolhatnak prezentációt is. Egy előadás maximum 15 perc hosszú lehet. A feltöltött rövid tartalmi összefoglalónak tartalmaznia kell az előadás címét, a szerző(k) nevét, az előadás kulcsszavait és egy maximum 3000 karakter terjedelmű szöveget.

Jelentkezni lehet úgynevezett pecha kuchával is. Ez egy képeken alapuló prezentáció, amely pontosan 20 képből áll, és minden kép pontosan 20 másodpercig látható. Ez alatt az idő alatt fejtheti ki az előadó a képhez kapcsolódó kommentárját. Pecha kuchával jól lehet szemléltetni például pedagógiai jó gyakorlatokat, diagramokat, rövid kutatási beszámolókat. A műfaj szabályait komolyan véve ragaszkodnunk kell ahhoz, hogy a PowerPoint automatikusan 20 másodpercenként váltogassa a képeket, így a prezentáció időtartama pontosan 6 perc 40 másodperc lesz.

Bővebben a  pecha kucháról itt. Egy példa a  pecha kucha megvalósításáról.  

Információk Az előadók és érdeklődők 2013. január 6-ig regisztrálhatnak elektronikus formában az  alábbi linkre kattintva.

A konferencia időpontja: 2013. február 1. (péntek).

Helyszíne: Miskolci Egyetem, C/2-es épület.

A program részvételi díja 10000 Ft, mely az ebédet és a frissítőket is magában foglalja. A részvételi díjat a Magyar Pedagógiai Társaság számlájára kell befizetni 2013. január 25-ig. Számlaszám: 11708001-20025854, a közlemény rovatban szerepeljen a Taní-tani Konferencia. További információk, kérdések megválaszolása a  tanitanikonferencia@gmail.com elektronikus levélcímen és a 06/46/565-228-as telefonszámon.

Együttműködő partnerek: Magyar Pedagógiai Társaság, Taní-tani Online, Csatárlánc      

Forrás: Modern Iskola

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten