Húsz éves az Erdei Művelődés Háza
Simon Tamás
2008/04/24 12:48
1530 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Bizonyára sokak számára ismerősen hangzik az Erdei Művelődés Háza neve, s hallatán felidéződnek bennük azok a gyerekkori szép emlékek, mikor sikerült a Nádas-tó első békáját kifogni anélkül, hogy a tóba pottyantak volna, vagy a híres mogyoróhegyi teakeverék kinek-kinek furcsa vagy kellemes aromája...

Mára már felnőtt az a korosztály, akik    1990-ben a Tóni nevű vaddisznó röfögésére ébredtek a zsúfolt katonai sátorban, s még hagyományos fényképezőgéppel vehették lencsevégre a vadaspark többi lakóját, s az EMH sötét, levegőtlen fotólaborjában maguk készítették el életük első fekete-fehér fényképét.

Azóta a körülmények szerencsésen megváltoztak, ma már komfortos faházakban, kényelmes körülmények között táborozhatnak a gyerekek, és a mikroszkóp makrovilágát is nagy képernyőn kivetítve követhetik mindahányan figyelemmel. Az eszközök és a körülmények ugyan mások, de oktatóink ugyanolyan lelkesedéssel és szeretettel tanítják a mai kor gyermekeit, mint tették ezt régebben hónuk alatt egy kopottas növényhatározóval .

Az EMH azóta is él, sőt az utóbbi években sosem látott mennyiségű gyermeksereg népesíti be hűvösebb időben is a házat. Őszi – téli programsorozatunk igen nagy sikernek örvend, évről-évre egyre több gyerek látogatja ezeket az egynapos, intenzív élményt nyújtó foglalkozásainkat. Továbbra is van mód arra, hogy az érdeklődő, természetet kedvelő gyermekek egy nyári hét alkalmával mélyebben belekóstoljanak a természet szeretetébe. Azoknak a gyerekeknek, akiknek az egy hét és az itt alvás gondot okoz, idén először nyitjuk meg a természettudás tárát napközis tábor formájában és természetesen változatlanul nagy érdeklődés mellett folytatjuk erdei iskoláinkat.

A huszadik születésnap alkalmából némiképp megújultak programjaink, azokra a felnőttekre is gondolva, akik már gyermekkorukban megkapták nálunk a „zöld injekciót”. Elsősorban nekik találtuk ki extrém kalandtúráinkat és a természet és a kultúra szerelmeseinek reneszánsz programjainkat. Aki kíváncsi hétköznapjainkra, programjainkra, látogasson el honlapunkra, ahol bővebb információval szolgálunk:

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten