IKT-eszközök kreatív felhasználása az oktatásban
2016/12/06 10:35
2714 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Elhivatott az IKT-eszközök használatában? Szívesen fejlesztené ezen a téren módszertani repertoárját? Szeretne részt venni egy képzésen és közben egy támogató tanulóközösség tagjává válni?

dm

2017. január és december között egy pilot program keretében a Tempus Közalapítvány Digitális Módszertára köré hívunk életre egy olyan tanulóközösséget, amelynek tagjait különböző offline és online módon támogatjuk abban, hogy módszertani kelléktárukat bővítsék az IKT-eszközök és módszerek pedagógiailag beágyazott, kreatív használatában, amely a tananyag feldolgozásának és a készségek fejlesztésének új útjait teszi lehetővé. A pilot célja, hogy a résztvevő pedagógusok az együttműködés során szakmai közösségekben tanuljanak és közösen módszertani ötleteket adaptáljanak és/vagy fejlesszenek.

A pilot keretét egy olyan – a résztvevők számára díjmentes – 3x1 napos offline képzés adja, amelyet a résztvevők igényeire támaszkodva állítunk össze, és folyamatos online támogatással (a közös tanuláshoz, együttműködéshez, illeszkedő online felülettel és tutorálás biztosításával, valamint értékelési eszközökkel) egészítünk ki.

A pilot során alkalmazott módszerekkel a képzésen részt vevő pedagógusok számára olyan tanulási környezetet teremtünk, amely mind a tanulásszervezési keretekben, mind az értékelésben általa adaptálható az osztálytermi környezetre, a tanulókkal való közös munkára, tanulásra is.

A teljes felhívás, és az ezzel kapcsolatos további részletes információ elérhető ide kattintva.

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten