Innovatív tanárok közössége - itn.hu
Horváth Anikó
2010/02/04 17:16
834 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
A mintegy 60 országban működő tanári közösségi hálózat (Innovative Teachers Network) Magyarországon is elindította honlapját, melyhez bármilyen pedagógus vagy a téma iránt érdeklődő csatlakozhat. Az oldal célja egy interaktív közösségi tér kialakítása, amely eredményesebbé teszi a tanítást, a tanulást.

A portál olyan virtuális, közösségi teret biztosít a pedagógusoknak, ahol beszélgethetnek, tapasztalatokat, jó példákat, feladatokat találhatnak és oszthatnak meg egymással. Ötletek, tématervek, videók, animációk, publikációk és oktatóanyagok közt lehet válogatni, továbbá hírek is olvashatók, akár egy-egy közösség által közzétett esemény. Az oldalon működik egy úgynevezett projekttér is, ahol a különböző projektek informatikai támogatását biztosítják a tanárok részére. A linkgyűjtemény hasznos, érdekes linkeket rejt, de ezt is tovább gyarapíthatják a felhasználók. A regisztráló pedagógusok Innovatív Tanári Kártyát is igényelhetnek, mellyel bizonyos kedvezményeket vehetnek majd igénybe.

Az Innovative Teachers Network a Microsoft „Társ a Tanulásban” programjának nemzetközi kezdeményezése, amely a világ egyik legnagyobb tanárokat tömörítő közösségi hálózata, jelenleg 1,5 millió innovatív pedagógussal. Az itn.hu az első olyan webes felület hazánkban, amely középpontjában az infokommunikációs technológiával támogatott tanulás-tanítás áll, általánosan és platform- vagy eszközfüggetlenül.

  • További információk és a közösségi oldal itt található.

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
eBiztonság Minősítés Minősítési rendszer oktatási intézményeknek
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten