Innovatív tanítási és tanulási stratégiák – Hamarosan új MOOC indul
2024/05/14 19:22
93 megtekintés

A tanárok egyik kulcskompetenciája, hogy a tanulást a digitális technológiák felhasználásával úgy alakítsák ki, hogy a diákok aktívan részt tudjanak venni a hiteles tanulási tapasztalatokban. A digitális kompetencia nem kizárólag a technológia elsajátítását foglalja magában, hanem azt, hogy a tanárok hogyan tudják használni ezt a technológiát szakmai gyakorlatuk fejlesztésére, a tanulási eredmények javítására.

innovativ

Az „Unlocking the Power of Teacher Digital Competence” című kurzussorozat harmadik kurzusán az innovatív tanítási és tanulási stratégiákba mélyednek el a kurzus résztvevői. A digitális technológiák számos módon javíthatják és fejleszthetik a tanítási és tanulási gyakorlatot. A kurzus résztvevői olyan témákkal foglalkoznak, mint a tanár által irányított tevékenységekről a tanulóközpontúságra való áttérés; hogyan lehet a diákok együttműködésen alapuló tanulását elősegíteni akár offline, akár az online térben; digitális technológiák alkalmazása, amelyek lehetőséget biztosítanak a tanulók számára az ön- és társértékelésre, valamint a tanulás megtervezésére.

A kurzus 2024. május 20-tól 2024. június 6-ig tart.

Kurzus nyelve: angol

Regisztráció: Unlocking the power of teachers' digital competence: “Innovative teaching and learning strategies” | European School Education Platform (europa.eu)

Az „Unlocking the Power of Teacher Digital Competence” című tanfolyamsorozatról korábbi cikkünkben itt olvashat: LINK (Szakmai elkötelezettség a digitális oktatásban – Hamarosan új MOOC indul! | Sulinet Hírmagazin)

Célközönség

A tanfolyam minden pedagógus számára nyitott, de elsősorban gyakorló általános és középiskolai tanároknak, iskolavezetőknek készült. A tanfolyam elvégzéséhez egyéb előképzettség nem szükséges.

A tanfolyamot mindenki a saját tempójában végezheti el, csupán néhány határidőre kell figyelni (pld. a kvízek és/vagy a szakértői értékeléssel kapcsolatos tevékenységek elvégzésének ideje). Minden héten új modul nyílik meg, mely a kurzus teljes időtartama alatt elérhető marad.

A kurzus elvégzéséhez hetente hozzávetőlegesen 4-5 óra szükséges.

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten