Interaktív emberi test az SDT-n
Nádori Gergely
2006/08/15 16:56
2008 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Új tananyaggal bővült a Sulinet Digitális Tudásbázis. Az interaktív emberi test segítségével a korábbiaknál sokrétűbben és izgalmasabban ismerkedhetünk meg az emberi test felépítésével. Lássuk, miképpen!

Az Emberi test című új tananyagot, amely a középiskolai igényeket messze kielégítve taglalja az emberi test felépítését, az Ember és természet műveltségterületen belül, a Biológia címszó alatt találjuk. Itt kattintsunk a tananyag speciális tallózójára, hogy megkezdhessük az ismerkedést az anyaggal. A tallózó eltér az SDT-ben korábban megszokottaktól. Egy emberalakot látunk, amit forgathatunk és különféle nézetekben vizsgálhatunk, a külső felépítéstől, az izomzaton, ideg- és érhálózaton át a csontvázig juthatunk el, majd nagyítva csodálhatjuk meg a belső szervek elhelyezkedését. Az egyes szerveket pontok jelölik, melyekre mutatva láthatjuk azok nevét, majd a névre kattintva a megfelelő tanyaghoz jutunk.Természetesen lehetőségünk nyílik arra is, hogy a megszokott könyvtárstruktúrában nézzük meg az egyes tananyagokat.

A tananyagok között sok olyan elemet találhatunk, amit egy hagyományos tankönyv semmiképpen nem tudna megjeleníteni. A főbb szervekről három dimenziós modelleket és vetületi ábrákat vizsgálhatunk, a szervezetben lezajló folyamatokat pedig animációk mutatják be. Az interaktív emberi test egyes elemeit külön elmentve is használhatjuk a tanórákon, de kiválóan alkalmas lehet a diákok ismereteinek összegzésére, ismétlésére is az egyéni tanulás során.

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
eBiztonság Minősítés Minősítési rendszer oktatási intézményeknek
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten