Készüljünk együtt az érettségire!
2005/01/31 08:00
546 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Hatrészes sorozatunkban elsősorban a középszintű érettségi gyakorlati részére való felkészülést segítő feladatokat teszünk közzé, de az ECDL-vizsgára készülőknek is hasznos lehet a feladatok megoldása.

A beküldési határidő után a feladatok megoldását is bemutatjuk úgy, hogy az tényleg nyomon követhető legyen. Ezt hogyan érjük el? A rovatban már korábban bemutatott CamStudio segítségével!

A részfeladatok között előfordul néhány emeltszintűnek tekinthető művelet is, de ezeket külön nem jelezzük, mert igazából a központilag kiadott ismeretanyag és a később megjelent ismerettár több helyen eltérést mutat, így biztos ami biztos: inkább készüljünk fel a nehezebbre, mint a könnyebbre.

A feladatok megoldásához elsőként töltsd le a háttérállományokat, és csomagold ki egy külön erre a célra létrehozott mappába. (Ez már feladat lehet érettségin is!)

A megoldásra 180 perc áll rendelkezésedre. Célszerű úgy nekifognod a feladatok megoldásához, hogy semmi nem zavar 3 órán keresztül, és nem is léped túl a rendelkezésre álló munkaidőt. Persze közben megszakíthatod a munkát, ha valaki vagy a természet szólít, de ezt is számold bele az összidőbe.

A megoldásokat a rbf@abax.hu címre küldd el egybecsomagolva, de ügyelj arra, hogy a megoldás teljes tömörtett mérete ne legyen nagyobb 600 KiB-nál!

Jó munkát!

1. feladatsor

Beküldési határidő: 2005. február 15.

Módszertani ajánló

tantárgyinformatika
témakörérettségi és versenyfelkészítés
kapcsolattehetséggondozás
évfolyam/korosztály9. - 12. évfolyam
módszerFeladatsor elkészíttetése, majd a megoldás ismertetése, hibák visszajelzése
idő180 perc
célokTípusfeladatok megoldásában jártasságot szerezni, a munkaidő beosztását segíteni, a tanuló hiányait kideríteni és azok pótlását segíteni.
tanulási helyzetA tanuló "éles" körülmények között kipróbálhatja tudását, ellenőrizheti felkészültségét, majd önellenőrzéssel és a javított dolgozatának hibáinak feltárásával segíteni a sikeres szereplésben.
szükségesszámítógép irodai alkalmazó programokkal
szerzőRozgonyi-Borus Ferenc
címhttp://hirmagazin.sulinet.hu/hu/oktatas/keszuljunk-egyutt-az-erettsegire

2005. január 31.

Rozgonyi-Borus Ferenc

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
eBiztonság Minősítés Minősítési rendszer oktatási intézményeknek
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten