Kisinas az irodalomszertárban - Digitális segédeszközök
Kormos Edit
2004/04/17 19:50
2441 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Hasznos irodalmi segédanyagokkal ismerkedhetsz meg sorozatunkban. CD-ROM-okat és egyéb digitális segédeszközöket bemutató, illetve órai felhasználásukat segítő cikkeket, óravázlatokat találhatsz lapunkon.

Nyugat 1908-1941 (CD-ROM)

Ajánlónk a magyar sajtótörténet egyik legizgalmasabb fejezetével, a Nyugattal foglakozik- egy igen hasznos CD-ROM bemutatásával.Ady Endre összes művei (CD-ROM)

A magyar irodalom egyik legnagyobb egyéniségének és költőjének, Ady Endrének életművét hordozza a CD-ROM, melyet ez alkalommal ajánlunk.Irodalmi arcképcsarnok (CD-ROM)

A irodalomtörténet legkiemelkedőbb szerzőinek életébe és művészetébe pillanthatunk bele Hegedűs Géza üdítő segédletével.

József Attila élete és minden verse (CD-ROM)

Az egyik legszínvonalasabb irodalmi CD-ROM mind tartalmilag, mind a megjelenés tekintetében. A CD tartalmazza a verseken túl mindazt, ami segítségünkre lehet József Attila szövegeinek megértésében.

Németh László összes műve (CD-ROM)

Németh László írásai hosszú éveken keresztül nem voltak kaphatók, életműsorozatát 1969 és 1990 között a Szépirodalmi és a Magvető Kiadó kezdte kiadni, de mára már ennek a sorozatnak is sok kötete hiánycikk. A CD-ROM tartalmazza a ma már nehezen elérhető teljes életművet: regényeket, novellákat, drámákat, tanulmányokat és kritikákat.

Mikszáth Kálmán összes művei (CD-ROM)

A magyar prózaírás mestere, a XIX. század egyik legolvasottabb írója Mikszáth Kálmán. A CD-ROM alapjául az Akadémiai Kiadó által 1956-ban elindított, és még napjainkban is munka alatt lévő kritikai kiadás szolgált.Shakespeare összes műve (CD-ROM)

A CD-ROM Ráth Mór 1886 és 1891 között megjelent hatkötetes Shakespeare -díszkiadás alapján készült, és az eredetihez hasonlóan közel 600 illusztrációt is tartalmaz. Magyar fordításban és angolul egyaránt olvashatjuk az angol mester műveit.

Verstár - A magyar líra klasszikusai (CD-ROM)

A Verstár CD-ROM legújabb kiadása negyvenkilenc magyar költő összes versét, elbeszélő költeményét, versfordítását tartalmazza. A kiadvány mindenképpen az egyik leghasznosabb CD lehet tanárok és diákok számára egyaránt, hiszen megtalálhatjuk rajta az összes, középiskolában tanított verses művet Tinódi Lantos Sebestyéntől a Nyugat legfontosabb költőinek alkotásaiig.

Jókai Mór összes művei (CD-ROM)

A CD-ROM a magyar romantikus próza legismertebb írójának összes művét tartalmazza. Akik gyűjtik Jókai írásait, tudják, hogy ez nem kis mennyiséget jelent, s talán ebből a szempontból is érdekes a vállalkozás, hiszen több könyvespolcnyi regényt most egyetlen CD-én tarolhatunk.

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten