Középpontban a készségfejlesztés
Szendrei Judit
2007/11/11 00:08
618 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
"A beszédhibás gyerekekért" Közalapítvány és a tavalyi évben díjazott gyermekkönyv kiadó egymással karöltve egy rendhagyó szakmai előadásnapot szervez. November 17-én pszichológusok, logopédusok, tanítók tartanak előadásokat és gyakorlati foglalkozásokat a készségfejlesztés témakörében. Az egynapos rendezvény célja a fejlesztő játékokban rejlő lehetőségek bemutatása. A különleges programnak a Városmajori Gimnázium ad otthont.

A Naphegy Kiadó könyveiben, például a sikeres Böngésző sorozatukkal, eddig is kiemelten foglalkozott a vizuális készség és beszéd-fejlesztéssel, így örömmel állt az alapítvány kezdeményezése mellé. Most szakmai napot szerveznek, amely mindenkinek hasznos lehet, aki szeretne a gyermekpszichológiában vagy a gyermeknevelésben elmélyedni. Neves szakemberek nyújtanak ebben segítséget, akik a délelőtt folyamán különböző szekciók keretén belül tartanak előadást a vizuáliskészség-fejlesztés jelentőségéről, elméleti hátteréről. 

A szakértők felhívják a figyelmet az észlelés és a vizuális elemek gyakorlati fontosságára is. Az ebédszünetben frissítő és egy kis finomság várja a résztvevőket, és az előadókkal is lehetőség nyílik egy kötetlen beszélgetésre.  A délután során forgószínpaddá alakul át a helyszín, és a korábban elhangzott előadásokhoz kapcsolódóan gyakorlati foglalkozások várják az érdeklődőket. A szakemberek többek közt segítségül hívják a Böngésző-könyveket is, és játékos feladatokkal kapcsolják össze a délelőtti előadások elméleti hátterét.  Az érdekes programok mellett, a helyszínen ingyenes konzultációra és kedvezményes könyvvásárlásra is lehetőség lesz. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

  • A rendezvény időpontja: 2007. november 17. (szombat) 9 - 16 óra
  • Helyszíne: Városmajori Gimnázium, Budapest, II. ker.; Városmajor utca 71.

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
eBiztonság Minősítés Minősítési rendszer oktatási intézményeknek
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten