Közgazdasági Politechnikum Gimnázium és Szakközépiskola
2004/09/28 22:44
1086 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
OKJ - s végzettséget adó európai üzleti asszisztensképzést nyújt, érettségivel rendelkezők részére nappali tagozaton a Közgazdasági Politechnikum Gimnázium és Szakközépiskola. A képzésen való részvétel 22 éves kor alatt ingyenes.

Az OKJ - s bizonyítvány megszerzése után alkalmassá válsz a vállalkozások működtetésével kapcsolatos titkári, munkaerő-gazdálkodási, készletgazdálkodási, értékesítési, számlázási, pénzügyi, költségszámítási, számviteli feladatok elvégzésében való közreműködésére. Gyakorlati tapasztalatodat az iskola tanulóirodájában szerezheted meg, ahol egy szimulált vállalkozáson keresztül ismerkedhetsz meg a tárgyi eszközök analitikus nyilvántartásának rendszerével, a munkaerő-gazdálkodás feladataival, készletnyilvántartást végezhetsz, adóbevallást és költségelszámolást készíthetsz. Az elhelyezkedési esélyeidet mindenképpen javítja, ha rendelkezel legalább alapszintű nyelvtudással valamilyen (angol, vagy német) idegen nyelvből, ezért oktatnak ezen a szakon is heti öt órában, kis csoportokban, anyanyelvi tanárok segítségével idegen nyelvet.

A képzés a következő blokkokból áll: statisztika, számvitel, jog, vállalkozásgazdálkodás, pénzügy, taniroda, számítógépes programcsomag, informatika, nyelv, gépírás, kereskedelem, munkaerő-gazdálkodás. A képzés ideje: 2 félév. A számítógépes- képzés elméleti és gyakorlati oktatást is jelent, ezen kívül az iskola ingyenes Internet- hozzáférést biztosít az itt tanuló diákok számára. További érettségi utáni képzések: idegenforgalmi szakmenedzser, multimédia-fejlesztő, gazdasági informatikus, menedzserasszisztens. Ezek mindegyike kétéves, felsőfokú vagy emelt szintű végzettséget adó képzés. További egyéves nappali tagozatos, középfokú végzettséget adó képzések: marketing és reklámügyintéző, pénzügyi ügyintéző, vállalkozási ügyintéző, PR munkatárs, logisztikai ügyintéző.

A felvételi minden egyes szakon egy 60 perces nyelvi szintfelmérőből áll angol, vagy német nyelven, illetve egy szóbeli beszélgetésből a leendő osztályfőnökkel. Harmadévente beszámolót (szóban, illetve írásban) adnak a tanulók, amire jegyet kapnak. Amennyiben nem tetszik a megajánlott jegy, vizsgázhatsz az adott tárgyból. A tanulói jogviszony (diákigazolvány jogosultság, családi pótlék, árvasági ellátás) ötödévben is biztosított. Az iskola úgynevezett tornaházzal rendelkezik, ahol a focizás, kosár-, röp -, és kézilabda mellett teremhokira is lehetőség nyílik. Van úszásra és szaunázásra is lehetőség.

  • További információ: 1096 Budapest Vendel u. 3., Telefon: 215-4900, Fax: 215-4906, Web: www. poli. hu, E-mail: titkar@poli.hu

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
eBiztonság Minősítés Minősítési rendszer oktatási intézményeknek
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten