Legyél képben a MOME-n!
2012/11/19 08:53
1420 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

November 19. és 23. között több fontos és érdekes programot is kínál a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem.

mome

Erwin Olaf világhírű holland fotóművész előadása a MOME-n

Erwin Olaf világhírű holland fotós-képzőművész-rendező november 19-én (hétfő) 16:00 órai kezdettel tart angol nyelvű előadást a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Auditóriumában (1121 Budapest, Zugligeti út 9-25. I. em.), majd személyesen vesz részt 21:00-tól a Toldi Moziban, az EUShorts Fesztivál keretében sorra kerülő „Pipacs” című blokk vetítésén, melyet  a rövidfilmjeiből állítottak össze.

Az EUShorts Fesztivál idei díszvendégeként Budapestre érkező Erwin Olaf elsősorban a reklámfotóival, valamint provokatív, ellentmondásos munkáival szerzett világhírnevet. Társadalmi kérdéseket feszegető, taburengető, provokatív munkáiban kéz a kézben jár a képzelet és a valóság, a szépség és erőszak, a szex és a humor. Fotósként a Vogue, az Elle és a New York Times számára készít képeket, és olyan cégek reklámkampányain dolgozott, mint a Levi’s, a Microsoft, a Diesel, a Lavazza vagy a Nokia. Filmezéssel 1991 óta foglalkozik. A botrányhősnek tartott Erwin Olaf személyesen vesz részt a „Pipacs” elnevezésű blokk vetítésén, amelyben hét rövidfilmjét mutatják be.

Átadják a Moholy-Nagy-díjat

A 2012-es Moholy-Nagy-díjat Dieter Rams világhírű designer kapja.

Folytatva az elmúlt évek hagyományait, idén is átadják a Moholy-Nagy-díjat, melyet 2012-ben Dieter Rams német építész, designer vehet át. Korunk egyik legnagyobb hatású designerének elsősorban a Braun vezető tervezőjeként alkotott funkcionalista használati tárgyai közül számos mára ikonikussá vált, miközben elméleti munkássága, különösen a „kevesebb több” szemlélete iránti elkötelezettsége alapvető jelentőséggel bír a kortárs kultúrában.

A díjátadóra és a MOME Címátadó Ünnepi Szenátusi Ülésére november 22-én (csütörtök), 18:00 órai kezdettel kerül sor a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Auditóriumában (1121 Budapest, Zugligeti út 9-25. I. em.).

A Moholy-Nagy-díjat Dieter Rams személyesen veszi át.

Laudációt mond: Rubik Ernő Kossuth-díjas építész, formatervező és Lenkei Balázs formatervező.

A Moholy-Nagy-díj

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem 2006-ban alapított díjával minden évben azon személyiségeket ismeri el, akiknek emberi és alkotói léte szorosan kapcsolódik az egyetemhez, az általa képviselt értékekhez. A díjat eddig – többek között – szakterületük olyan kiemelkedő alakjai kaphatták meg, mint Hattula Moholy-Nagy, Stefan Lengyel, Rubik Ernő, Hannes Böhringer, vagy Tibor Kálmán (posztumusz).

A díjjal az egyetem a kreativitás, a kreatív ipar, valamint a szellemi és gazdasági innováció jelentőségét is hangsúlyozni kívánja. Ezzel állást foglal az integratív gondolkodás, a vizuális kultúra egyetemes értékei, azok innovatív szellemiségű felhasználása mellett.

Nyílt nap

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen minden ősszel megrendezésre kerülő Nyílt Napra idén november 23-án, pénteken kerül sor 9:30 és 16:00 között. Az Egyetem kampuszán (1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.) várják mindazokat, akik első kézből szeretnének tájékoztatást kapni a felvételi eljárásról, a felvételi előkészítőkről, illetve a BA, az MA és a DLA képzésekről, közvetlenül szeretnék megtapasztalni az egyetemi élet mindennapjait, találkozni tanárokkal és hallgatókkal.

További információ:

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten