Megújult az eSchoolnet Portál!
Pap Éva
2004/12/01 08:00
2290 megtekintés
A cikk lejárt! Valószínű, hogy már nem aktuális információkat tartalmaz!
A tanárok számára rendkívül hasznos eSchoolnet honlap új arculattal jelent meg február 10-én, melyet egy hosszú és folyamatos kutatási munka előzött meg. Széleskörű tájékoztatást nyújt az európai tanárok számára a hamarosan magyar nyelven is elérhető portál. Többek között hasznos tananyagforrásokat, nemzeti oktatási stratégiákat, oktatással kapcsolatos híreket, tantermi gyakorlati példákat mutat be. Online közösségek kialakítására, iskolák és tanárok közötti együttműködésre nyújt lehetőséget.

Az eSchoolnet honlap három fő területe: Find, Meet, Share.

Itt mindent megtalálsz! (Find)

Ez a honlaprész az európai oktatási tartalmak tárháza, pedagógiai módszerekről, szolgáltatásokról szóló írásokat, híreket közöl. Olvashatunk itt az IKT oktatásban betöltött szerepéről, a nemzeti oktatási minisztériumok együttműködéséről, innovatív technikai megoldásokról, európai kezdeményezésekről.

Új keresőrendszer teszi lehetővé az európai országokban található tananyagok, projektek, kollégák, szakértők, cikkek, dokumentumok, iskolák, intézmények, tevékenységek felkutatását. A keresőfórumon projekt-partnereket találhatnak az érdeklődők.

Dolgozzunk együtt! (Meet)

Az eSchoolnet megpróbálja elősegíteni a nemzetközi oktatási hálózatok kiépítését, és eszközként szolgál a tanárok és iskolák együttműködéséhez Európa szerte. A kommunikáció chat-en, fórumokon és egyéb partnerkereső eszközökön keresztül valósul meg, lehetőséget biztosítva nemzetközi projektekben való közös részvételre (pl.: Comenius, Spring Day in Europe, Virtual School, my Europe) hálózatok kiépítésére, új oktatási ötletek megismerésére. Ezen az alportálon keresztül a diákoknak is lehetőségük van közösségépítésre.

Hogy mindenki megismerhessen...! (Share)

Az eSchoolnet a hálózatépítés (aktív kapcsolatteremtés) katalizátora. A tanárok kérdéseket tehetnek fel, illetve bemutathatják, népszerűsíthetik iskolai projektjeiket, az iskola mindennapi életét a széles európai közönség számára. Megoszthatják véleményüket egymással kedvenc kommunikációs eszközeikről.

A honlapon egyéb hasznos linkeket is találhatunk:

• országjelentéseket az egyes nemzeti oktatási stratégiákról, kezdeményezésekről;
• a ZAP-et, mely egy érdekes interaktív felhasználói felület vetélkedőkkel, játékokkal kisgyerekek és kamaszok számára;
• tanároknak szóló hírlevelet;
• nemzetközi együttműködésekről, konferenciákról szóló beszámolókat

Örülnénk, ha minél több tanár regisztrálna és megismerné az Európai Iskolahálózat által biztosított szolgáltatásokat és kommunikációs eszközöket, és aktívan közreműködnének ennek a nemzetközi pedagógiai fórumnak az alakulásában. Az eSchoolnet honlap főszerkesztője és kapcsolattartója Thomas Maier, e-mail címe: thomas.maier@eun.org

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten